Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımının 2 Haziran Cumartesi günü oynadığı Final Spor karşılaşmasında hakemlerin soyunma odasına gitmesinden dolayı kulübe 1 müsabakayı kendi salonunda seyircisiz oynama ve 4.500,00-TL para cezası verildi.

Bolu ilini basketbol sahalarında en iyi şekilde temsil eden, kulüp yapısı, imkanları ve spora olan bakışı ile birçok kulübe örnek olan Bolu Belediyespor ve Boluspor iş birliği ile lige katılan Basketbol takımına beklenmedik ceza geldi. Düşük bütçe ile ligin en çok ses getiren ekiplerinden biri olan Boluspor geçtiğimiz hafta sonu oynadığı müsabakada yaşanan olaylardan dolayı disiplin kuruluna sevk edildi. 2 Haziran Cumartesi günü final grubu 10. Hafta maçında seyircisi önünde Final Sporu ağırlayan Bolunun Dev Adamları karşılaşmada yaşanan olaylardan dolayı 1 müsabakayı kendi salonunda seyircisiz oynama ve 4.500,00-TL para cezası verildi.

Karşılaşmanın 2.periyodunun bitimine 03:34 kala Yardımcı Hakem Orçun Akgül’ün hatalı kararına itiraz eden seyircileri Baş Hakem Tahsin Kuzu tribün dışına attırdı. İki seyircinin dışarı çıkmasının ardından maçın devam etmesi için sahaya tekrar giren hakemlere “artist” diye bağıran bir seyirciyi daha dışarı davet ettiler. Seyircinin dışarı çıkmak istememesi üzerine hakemler soyunma odasına gitti ve karşılaşma yaklaşık 28 dakika durdu. Seyircinin dışarı çıkarılmasının ardından Boluspor Baş Antrenörü Murat Yolcu ile bir görüşme yapan hakemler tribünlerin sakin olmasını istedi ve Antrenör Yolcu tribünleri uyardı. Hakemlerin ekstra polis takviyesinin gelmesinden sonra sahaya çıktı ve karşılaşmayı tamamladılar.

ÇEVİK KUVVET MİTİNGDE GÖREVLİYDİ

2 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’da kent meydanında Başbakan Binali Yıldırım’ın mitinginden dolayı çevik kuvvet ekiplerinin görevli olmasına rağmen özel güvenlik ve polis ekiplerinin salonda hazır olması hakemlere yeterli olmadı ve ekstra çevik kuvvet ekibi istediler.

FİNAL SPOR ŞAŞKIN

Karşılaşmada hakemlerin verdiği karara Boluspor yöneticileri ve taraftarının dışında Final Spor yöneticisi, oyuncuları ve stafı da şaşkınlıkla karşıladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu 5 Haziran 2018 günlü toplantısında Boluspor kulübüne karşı verdiği karar ise şu şekilde yayınlandı

Bolu Spor Kulübü’nün, 02.06.2018 tarihinde Bolu’da oynanan Bolu Spor – Final Spor TB2L Final Grubu müsabakasında gerçekleşen seyirci olayları nedeniyle;

a.Eylemin 2017–2018 sezonu içerisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada üçüncü kez (T.08.03.2018-E.2018/117, T.03.05.2018-E.2018/197) gerçekleştirilmesinden dolayı Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/1. ve 38/2. maddeleri gereğince 2.500,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

b.Eylemin Sözleşmesiz Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı’nın 65.1. maddesinde belirtildiği şekilde “müsabakanın sıhhatini etkilemesi ya da müsabakanın olağan seyrinde sürmesi imkânını ortadan kaldırması” sureti ile müsabaka hakemlerini soyunma odasına gitmek zorunda bırakarak müsabakaya 35 dakika ara verilmesine neden olduğu anlaşılmakla, ihlalin ağırlığı dikkate alınarak verilen cezaya ek olarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/5. maddesi gereğince takdiren 1 müsabakayı kendi salonunda seyircisiz oynama ve 2.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

c.Cezaların toplanması sureti ile neticeten 1 müsabakayı kendi salonunda seyircisiz oynama ve 4.500,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile, Karar verilmiştir. (K.2018/247)

Editör: TE Bilisim