(Haber: Oğuzhan Eke) - Gölcük Tabiat Parkı’nın kapı gelirlerinin, Boluspor’dan alınabileceği gündeme geldi. Bolu Belediyesi ile Doğu Koruma ve Milli Parklar arasında anlaşmazlık yaşanıyor.

Trendyol 1. Lig’de play-off mücadelesi veren Boluspor için üzücü bir gelişme kamuoyuna yansıdı. Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Oturumunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Bolu Belediyesi arasında anlaşmazlık yaşandığını açıkladı.

“ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE KİRALAMAK DEMEK”

Gölcük’ün üçüncü kişilere kiralanması noktasında sorun olduğunu ifade eden Özcan, “Şimdi arkadaşlar Milli Parklar Genel Müdürü gelmiş veya bize bir yazı yazmış… Gerekçe olarak şunu söylüyor, üçüncü kişilere kiralama hakkımız var bizim değil mi? Ama üçüncü kişiler derken, o 3 kişi anlıyor. ‘Önce Boluspor’a vermişsiniz, BOBES’e geri almışsınız, 2 olmuş. Tekrar Boluspor’a vermişsiniz 3 olmuş. Sizin 4’üncü hakkınız yok’ diyor. Ya, üçüncü kişilere kiralamak demek, 3 kişiye kiralayabilirsin anlamına gelmiyor bu. 10 kişiye de kiralayabilirsin” dedi.

“YAPILMAMASI İÇİN ÖZEL BİR GAYRET BEKLİYORUM”

Yaşananların Boluspor’a zarar verebileceğini aktaran Başkan Özcan, “Gölcük’ü bizden alırlarsa, belediyeye zarar veremezler. Belediyenin o işte temizliğidir, aydınlatmasıdır, kirasıdır… Yaklaşık 6 milyon lira Bolu Belediyesinin o işten kârı olur.  Böyle bir gelişme var. Ben bu konuda hem Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilini bilgilendirdim hem Sayın Yüksel Coşkunyürek’i bilgilendirdim. İl Başkanımız da Suat Bey ile konuştu. Böyle bir şey yaparlarsa belediyeye zarar vermezler. Doğrudan zararı Boluspor’a olur. O yüzden böyle bir şey yapılmaması için özel bir gayret bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE