28 Temmuz–5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Sveti Ivan Zelina kentinde düzenlenen EuroHockey Championship III Kadınlar Avrupa Şampiyonasında A Milli Hokey Kadın Takımımız Şampiyon oldu.

Takımda bulunan ve Bolu Belediyesporlu 5 sporcu ve 1 antrenör toplamda 6 kişi ise göğsümüzü kabarttı.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Bu sene 3’sü düzenlenen Kadınlar Hokey Avrupa Şampiyonasında Türkiye Final maçında İsviçre’yi 2 – 1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyonada Türk Milli Takımının kadrosunda bulunan ve aynı zamanda Bolu Belediyespor Hokey takımının da kadrosunda bulunan 5 sporcu ve 1 antrenör hem Türkiye’yi hem de Bolu’yu temsil etti.

İsviçre Litvanya Hırvatistan ve Slovenya ile şampiyonluk mücadelesi veren Ay Yıldızlılar ilk maçında Litvanya ile 2-2 berabere kaldı. Hırvatistan’ı 2-0’la Slovenya’yı ise 8-0’lık net skorla geçen Millilerimiz şampiyonun belirleneceği maçta İsviçre ile karşılaştı.

Zorlu İsviçre maçını 2-1 kazanan A Milli Kadın Takımımız EuroHockey Championship III Kadınlar Avrupa Şampiyonasında Şampiyon olarak Championship II’ye yükseldi.

Şampiyona sonunda yapılan seremonide en iyi oyuncu ödülünü Millilerimizin Kaptanı Perihan Küçükkoç aldı. Takımda bulunan ve aynı zamanda Bolu Belediyespor sporcuları olan Ayla Esen, Selin Güzeller, Hazime Kızılırmak, Özge Çalayır ve Kübra Güzelal ve teknik kadroda yer alan Serdar Celasun göğsümüzü kabarttı.

Editör: TE Bilisim