Bu yıl denizlerdeki Palamut bolluğu hem Bolulu vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürdü. Bolu’da vatandaşlar tanesi 12,5 TL’den satılan Palamut için balıkçılarda kuyruklar oluştururken, kilosu 30 TL’ye satılan hamsi rağbet görmüyor.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Denizlerde 1 Eylül tarihi itibarıyla avlanma yasağı kalkmıştı. Sezona başlayan balıkçılar, geçen yıl yaşanan palamut kıtlığının yerini bu sene bolluğa bıraktığını gördü. Denizlerde hamsinin az olması nedeniyle fiyatını yüksek bulan Bolulu vatandaşlar, tanesi 12,5 TL’den satılan ve tezgâhlarda bolca yer alan Palamut’a yoğun ilgi gösteriyor.

Bolu’da balık tezgâhlarında; Hamsi 30 TL, Sardalya 20 TL, Mezgit 25-35 TL’ye satılırken, Palamut’un ise tanesi 12,5 TL’den alıcı bekliyor.

“DENİZLERDE HAMSİ AZ PALAMUT ÇOK”

Bolu’da balıkçılık yapan Engin Yıldız, Palamut’un bu yıl denizlerde bol olduğunu belirterek, “Bu sene Palamut, denizlerimizde bol. Fiyatlar her hafta biraz daha aşağı düşüyor. Balıkların gramajları yükseliyor, 700 grama ulaştı. Palamut 12,5 TL. Hamsi geçtiğimiz yıllara göre daha az. Bu yüzden Hamsi'nin fiyatı biraz yüksek; Mezgit, Sardalya, İstavrit de aynı şekilde. Ancak Palamut’ta bir bolluk var. İnşallah halkımız bolca balık yemiş olur.

“BU SENE PALAMUT SENESİ”

Hamsi tezgahta bol ama denizde kıt. Kar da eskisi gibi değil, Aralık sonunda yağıyor. Balıkların lezzeti güzel. Bu sene Palamut senesi. İnşallah iki ay daha devam eder, halkımız da bolca yer” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim