AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Burak Balaban, “4 sene bize göstermiştir ki Bolu’muz 15 senede yerelde elde ettiğimiz kazanımları dahi kaybetmeye başlamıştır. Kazanımları yok eden zihniyetin iktidar olduğunda, kaos ortamına dönmeyi arzuladığı da açıktır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

 Bolu Belediye AK Parti Meclis Üyeliğinden istifa eden Burak Balaban, AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu, yaptığı basın toplantısı ile duyurdu. AK Parti il başkanlığında düzenlenen toplantıda AK Parti Milletvekili Aday Adaylar; Nurettin Doğanay, Alaaddin Yılmaz ve Kazım Konak da destek için yer aldı.

“KUTLU DAVADA ALDIĞIM GÖREVLERİ LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞTIM”

AK Parti’de uzun yıllardır görev aldığının altını çizen Balaban, “Hayatımın ilk ve tek siyasi partisi olan AK Parti’de 2006 yılında Ak Parti merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği ve 2009 yılından bugüne 14 yıl sürdürdüğüm belediye meclis üyeliği görevi ile bu kutlu davada aldığım görevleri layıkıyla yapmaya çalıştım.  17 yılı bulan bu uzun süreçte edindiğim tecrübeler ile 2023 genel seçimlerinde aday adayı olmaya karar verdim. Bu zamana kadar beraber yol yürüdüğüm milletvekillerine, il başkanlarına, il genel meclis üyelerine, belediye meclis üyelerine, 2 dönem birlikte çalıştığım önceki dönem Belediye Başkanım Alaaddin Yılmaz’a, her seçimde sahada beraber yol yürüdüğüm gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, merkez ilçe ve il yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü de bir borç bilirim” dedi.

“21 YILLIK BU MÜCADELE HİÇ DE KOLAY OLMAMIŞTIR”

Türkiye’nin, AK Parti ile yükselişe geçtiğini işaret eden Balaban, “2002 yılına girerken siyasi iktidarsızlıklarla, parçalanmaya mahkûm koalisyonlarıyla, memur maaşlarını ödemekte zorlanan, küçücük Avrupa ülkelerinden alınabilen borçlarla mutlu olan, hastalarını hastanelerde rehin bırakmak zorunda kalan, IMF boyunduruğunda emirler alan bir Türkiye’den; Dünya’da sözü geçen, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen,  Azerbaycan’da, Karabağ Zaferinin mimarı olan, milli savunma silahlarını yüzde 75 yerlilik oranına çıkaran, İHA’sını, SİHA’sını, Hür Jet’ini, Hürkuş’unu, milli piyade tüfeğini, Atak helikopterini, radarını, savunma sistemlerini kendi üreten; enerjide dışa bağımlılığını azaltan, nükleer santraline hızla devam eden, milli ve yerli otomobilini üreten, ihracat ve istihdam ile kalkınma modelini seçen, PKK terörünü, FETÖ’yü bitiren 21 yıllık bu mücadele hiç de kolay olmamıştır…” ifadelerini kullandı.

“BOLU’MUZ, ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE, ÖRNEK İLLERDEN OLMAYI BAŞARMIŞTIR”

Balaban, Bolu’nun da AK Parti ile örnek bir şehir haline geldiğini ifade ederek, “Yine 2002 yılında doğru düzgün 1 parkı dahi olmayan, doğalgazı olmayan, arsenikli kuyu suyuna mahkûm edilmiş, yıllardır bitirilemeyen Bolu Dağı Tüneli dert tüneli olmuş, bir terminali dahi olmayan küçük bir Anadolu kasabası görünümündeki Bolu’muz, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti kadroları sayesinde bugün ülkemizin örnek gösterdiği, bizim ‘Tabiatın kalbi’ dediğimiz, örnek illerden biri olmayı başarmıştır” diye konuştu.

“MEVCUT BELEDİYE ZİHNİYETİNİ HAYRETLER İÇİNDE İZLEMEKTEYİZ”

2019 yerel seçimlerinden sonra Bolu’daki hizmetlerin kötüleştiğini ileri süren Balaban, Cumhuriyet Halk Partisi’ni işaret ederek, “Bolu’muzda 2019 yerel seçimlerinden sonra geçen 4 sene bize göstermiştir ki, AK Parti ve Cumhur İttifakı kadroları olmadan Bolu’muz bırakın 1 adım ileri gitmeyi, 15 senede yerelde elde ettiğimiz kazanımları dahi kaybetmeye başlamıştır. Bir örnek vermek gerekirse binlerce km. öteden özel sistemlerle ithal ettiğimiz doğalgazın m3 fiyatı 6 TL bile değilken, dönemimizde kazandırdığımız Gölköy suları ile enerji harcamadan gelen Karadere sularını Bolu’muza esnafımıza m3 fiyatını 40 TL’ye, yani doğalgazın 6.5 katı fahiş fiyata satan mevcut belediye zihniyetini hayretler içinde izlemekteyiz. Yerel yönetimlerde bu 4 yıllık süreçte önemli bir icraat ortaya koyamayan, bu gibi sayısız örnekle kazanımları yok eden zihniyetin Allah göstermesin Türkiye’de iktidar olduğunda, yine o 2002 öncesi kaos ortamına dönmeyi arzuladığı da açıktır” şeklinde konuştu.

“BURAK BALABAN OLARAK ADAY ADAYLIĞIMI İLAN EDİYORUM”

Aday adaylığını ilan eden Balaban, şu ifadeleri kullandı:

“O tarihleri bilen bireyler olarak Allah’ın izniyle genel seçimleri cumhur ittifakı olarak kazanmak ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirmek boynumuzun borcudur. İşte bu ahval ve şerait içinde bu kutsal davada Burak Balaban olarak aday adaylığımı ilan ediyorum. Bu seçimlerde ister aday olayım ister aday olmayayım, bugüne kadar her seçimde olduğu gibi yine sahada olacağıma ve yine hiç durmadan çalışacağıma da söz veriyorum.  14 Mayıs gecesi Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi sonrası balkon konuşmasını hep birlikte dinlemeyi de Allah’tan niyaz ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, durmak yok yola devam diyerek hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum."

Editör: Oğuzhan EKE