(Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış) – Cahit Çıngı, Cumhuriyet Halk Partisinde kendisine çay bardağı fırlatan Hüseyin Yıkılmaz için suç duyurusunda bulundu. Çıngı, Yıkılmaz’a dair, “100’üncü yıl affıyla partiye geri dönüş yaptı” dedi.

Olay, 31 Mart gecesi Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, seçim sonuçlarının takip edildiği sırada, CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yıkılmaz, Milletvekili Türker Ateş ile beraber oturan Parti Üyesi Cahit Çıngı’ya hakaret etti. Yaşanan tartışma sırasında Yıkılmaz, elindeki sıcak çay dolu bardağı Çıngı’ya fırlattı. Sıcak çay Milletvekili Ateş’e ve diğer partililere isabet etti. Olalar, oradaki vatandaşların araya girmesiyle yatıştırıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yaşananlar sonrasında CHP Üyesi Cahit Çıngı, açıklama yaptı. Çıngı, mazbata alma süresinin sona ermesini belediğini belirtti. Çıngı, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu aktararak, “Geçen hafta parti içinde, avukatımla yaptığım görüşmeler sonucunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak ifade verdim. 8 Nisan itibariyle de İl Başkanlığımıza söz konusu şahıs ile ilgili disiplin sürecinin başlatılması için dilekçe vermiş bulunuyorum” dedi.

“BU ÇİRKİN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Olayın takipçisi olacağını ifade eden Çıngı, “Bizler; Hak, Hukuk, Adalet söylemimizi, Genel Başkanımız öncülüğünde büyük bir yürüyüşle dile getiren Cumhuriyet Halk Partilileririz. Bolu’da CHP ‘de her kademede emek vermiş biri olarak hukuk içerisinde bu çirkin olayın takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

“PARTİDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI”

Çıngı, Hüseyin Yıkılmaz’ın daha önce partiden ihraç edildiğini de belirterek, "Hüseyin Yıkılmaz’ı, 20 – 25 yıldır tanırım. Partideydi, daha sonra belirli gerekçelerle, partinin disiplin kurulunun aldığı kararlarla partiden uzaklaştırılmıştı. 100’üncü yıl affıyla partiye geri dönüş yaptı. Şu anda da il genel meclisinde görev yapıyor. Şimdiye kadar olumsuz bir temasımız, tartışmamız olmadı. Yani yaşananlar bunlar. Kamuoyu önünde yaşandı” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ