Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Örgütü ‘24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’ nedeniyle Köroğlu Gazetesini ziyaret etti. CHP İl Başkanı Kazım Karsu basın bayramını, bayram gibi kutlayamadıklarını belirterek; “Basın çalışanları, arkadaşlarımız, yazarlarımız, çizerlerimiz zindanlarda çürürken ya da mahkemelere gidip gelirken, basın bayramı kutlamanın acısını duyuyoruz” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Örgütü ziyarette gazete çalışanlarının Basın Bayramını kutladılar. Ziyarete; CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve partililer katıldı.

Köroğlu Gazetesine yaptıkları ziyarette konuşan CHP Bolu İl Başkanı Karsu; “Yazarlarımız ve basın mensuplarımız zindanlarda çürürken, bu bayramı kutlamanın acısı içinde, rahatsızız” diye konuştu. Karsu; “Ziyaret sebebimiz Basın Bayramı. Bayramınız diyorum ama üzülerek söylüyorum, bayram gibi kutlayamıyoruz. Basında çalışan arkadaşlarımız, yazarlarımız, çizerlerimiz zindanlarda çürürken ya da mahkemelere gidip gelirken, biz sizi kutlamaya bunun acısı içinde, rahatsız olarak geliyoruz. Belki siz bizi çok tanımıyorsunuz, biz de sizi yazdıklarınız kadar tanıyoruz, sizde bizi söylediklerimiz, anlattıklarımız kadar biliyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Karsu; Atatürk devrimleri ve cumhuriyetten yana olduklarını belirterek; “Kurtuluş Savaşını yapıp, cumhuriyeti kuranların temel ilkelerinden, onların felsefesinden yanayız. CHP olarak, Cumhuriyet Halk Partisinin kurucu felsefesine sıkı sıkıya bağlıyız. Bunda hiçbir tereddüdümüz yok.

“Yandaş medya yaratarak televizyonlarda hırpalıyorlar”

16 yıldır seçimlere hiçbir zaman eşit şartlarda girmiyoruz. Neden girmiyoruz? Bizim mücadele ettiğimiz taraf devleti yöneten taraf yani hükümet. Hükümet ne yapıyor? Bütün gazete ve televizyonları, belli koşullarda kendine bağlatarak, belediyeler, iş adamları, ya da yandaşlar tarafından yandaş medya yaratarak bizi televizyonlarda, radyolarda her gün hırpalıyorlar. Biraz da A’dan Z’ye her şeyi düşünemeyen vatandaşımız, “demek ki bunlar televizyonların anlattığı gibiler” diyorlar. Biz vatanımızı, milletimizi çok seven insanlarız. Biz Atatürk’ü kendimize rehber etmiş, onun felsefesini, onun bağımsız ilkelerini benimsemiş insanlarız. Bu ülkeye barışın ve adaletin gelmesi için, canımızı feda ederek her şey için varız. Her şey eşit olsun, barış, demokrasi ve laiklik olsun diyoruz.

“Barış tacımız, cumhuriyet kalkanımız olmalı”

Laiklik, insanoğlunun yaşam koşullarından bir tanesidir. Düşünün, İslam ülkelerinde, kendimi bildim bileli kavga var. Bu kavganın sebebi laik olanlar ve olmayanlar. Oradaki İslam insanlarını yönetenler, kavgadan, birbirlerini öldürmekten hoşlanıyorlar.  Bizim ülkemizde bu yok. Bizim ülkemizde barış, tacımız olmalı. Cumhuriyet bizim kalkanımız olmalı. Atatürk ilkeleri ve onun silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin felsefesi, bizim öz felsefemizdir diye düşünüyorum.

“Atatürk felsefesi son 16 yıldır zayıflatılmaktadır”

Hani biz diyoruz ya, Cumhuriyet Halk Partisi şu zamandan bu zamana kadar iktidarda değil. Aslında bizim felsefemiz, yani cumhuriyetin ve Atatürk’ün felsefesi, o gün bu gündür iktidardaydı. Bu son 16 yıldır, gitgide, günbegün bu felsefe zayıflatılmaktadır. Bu gün de görüyoruz, tek adam iktidarına gelmiş bulunuyoruz. Bir adam, bir kişilik iş yapar, biz 81 milyonuz. Bu sebeple ortak yanlarımız olsa da, biz tek adam rejiminin karşısındayız. Cumhuriyetin bir yere kaldırılarak, yok edilerek, tek adam rejiminin, Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkeye giydirilmesinin karşısında duruyoruz. Zaman zaman içimizde çekişmeler oluyor, ufak tefek fikir tartışmaları oluyor, bunlar önemli değil. Önemli olan, bizim cumhuriyetin felsefesine sadık kalmamız ve ona yeniden tesis etmek üzere, bugünden sonra da, bundan önceki gibi hep beraber çalışmamızda büyük fayda var diye düşünüyorum. Biz çok büyük bir aileyiz, ufak tefek fikir ayrılıkları olabilir, bu demokrasinin de gereğidir. Demokrasiyi de çok zorlamadan bunları halledebileceğimize çok eminim, yürekten inanıyorum. Bu arada sizlere, gazetecilere çok büyük işler düşecektir. Cumhuriyetten yana olmanızda büyük faydalar olacaktır. Çünkü siz yazdıkça hem biz hem de halkımız aydınlanacaktır. Hapishanelerde ve mahkemelerde sürünen arkadaşlarınıza tanrı yardımcı olsun, hepinizin Basın Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim