(Haber: Selda Selin Özbay)-  Gençlik aşısı, yaşlanmaya karşı mücadelede uygulanan en etkili yöntemlerden birisi. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için uygulanan alternatif yöntemlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Dermatoloji Uzmanı Dr. Serap Kayhan; “Son dönemin en trend yönetimleri gençlik aşılarıdır. insanlar doğal yaş almak istedikleri için daha bu tarz uygulamalar veya dolgusuz biyolojik lifting ajanlarına yöneliyor” dedi.

Yaşı ilerledikçe cilt matlaşır ve kırışmaya başlar. Yıllardır genç, diri ve parlak bir cilde sahip olmak için gençlik iksiri arayan kadınlar; içinde yaşlanmayı geciktiren aminoasitlerden oluşan ‘Gençlik Aşısı’ ile çareyi buldu!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Serap Kayhan, gençlik aşılarının ciltteki kırışıklıkları azaltma, elastikiyeti artırma ve genç bir görünüm sağlama konusundaki etkilerini açıkladı. Kayhan, bu uygulamaların uzman dermatologlar tarafından yapılması ve bireyin cilt yapısına uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

“EN TREND YÖNETİM GENÇLİK AŞISI”

Tüm dünyada en trend uygulama olarak yapılan gençlik aşısı hakkında bilgi veren Kayhan; “Son dönemin en trend yönetimleri gençlik aşılarıdır. Daha insanlar doğal yaş almak istedikleri için daha bu tarz uygulamalar veya dolgusuz biyolojik lifting ajanlarına, lazer işlemlerine ve enerji bazlı işlemlere çok fazla yöneliyoruz. En trend uygulamalar tüm dünyada da bu tarz işlemlerdir” ifadelerini kullandı.

“CİLT TİPİNE UYGUN BAKIM RUTİNLERİ YAPILMALI”

Dermatolog Uzmanı Dr. Serap Kayhan, cilt sağlığına önem veren herkesin düzenli olarak dermatolog kontrolüne gitmesi gerektiğinde de işaret ederek; “Cilt tipine uygun bakım rutinlerini uygulaması ve yenilikçi yöntemleri takip etmesi gerekir. Cilt problemleriyle başa çıkmak ve genç bir görünüm elde etmek için profesyonel yardım almak önemli. Bu önemli konularda uzman görüşleri ve önerileri cilt sağlığını koruma ve geliştirme konusundaki bilinci artırmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE