(HABER: ASLI AKIŞ)- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca, MHRS üzerinden alınan ve gidilmeyen randevular için uygulanacak cezayı açıkladı.

 Özel hastanelerin muayene ücretleri, tahlil ve diğer hizmetlerini maddi olarak karşılamakta zorlanan ve devlet hastanelerinden sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar, bazı kliniklerde randevu bulamıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin kısaltması olan MHRS üzerinden internet marifetiyle randevu oluşturmak isteyenler haftalar hatta aylar sonrasına randevu almak zorunda kalıyor veya hiç randevu bulamıyor. Giderek büyüyen soruna çare arayan Sağlık Bakanlığı bazı önlemler aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gidilmeyen veya iptal edilmeyen MHRS randevularının oluşturduğu yoğunluk için çalışma yaptıklarına işaret ederek alınan yeni kararların önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“MHRS RANDEVU SORUNU KALICI OLARAK ÇÖZÜLECEK”

Gelen şikayetleri değerlendirerek soruna kalıcı çözümler ürettiklerini belirten Bakan Koca, "Bakanlığımızın ilgili birimleri ve hastanelerimizin yöneticileriyle yaptığımız toplantılarda, MHRS’deki sorunları temel faktörleriyle ele almış bulunuyoruz. Randevu bulmakta yaşanan sıkıntıları çözmek için yaptığımız çalışmalardan önemli sonuçlara ulaştık. Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." İfadelerine yer verdi.

MHRS RANDEVU İPTAL EN SON NE ZAMAN?

Randevu sorununa karşı hem vatandaşları hem de hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduklarını dile getiren Bakan Koca; “Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda; gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak” şeklinde konuştu.

RANDEVU İPTAL SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK

Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59’la sınırlandırdıklarını da vurgulayan Bakan Koca; “İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız.” Dedi.

Editör: Aslı AKIŞ