Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı İlhan Durak, partisinin milletvekili aday adaylığı sürecinin tamamlandığını ve 15 kişinin başvuru kaydının kabul edildiğini söyledi. Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ile bedensel engellilerin temsilcisi voleybol antrenörü aday adaylarına da dikkat çekti.

Özel Haber: Aslı Akış

Anayasanın 116. maddesine göre Cumhurbaşkanı’nca yenilenen ve 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisine Milletvekilliği aday adaylık başvuruları 14 Mart tarihinde başlatıldı ve 21 Mart saat 17.00 itibari ile sona erdi.

MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak,  “Bolu’dan 15 tane aday adayımız var. Bolu’da tanınan simalardan ve eski ocak başkanımız İsmail Akgül, Üniversiteden profesör hocamız Dündar Yener aday adayımız oldu. Bizi mutlu eden Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Özel de Milliyetçi Hareket Partisi aday adaylığı kararını verip fiziki başvurusunu gerçekleştirdi. Birde Bolu’da bedensel engellilerin temsilcisi olan voleybol antrenörü olan Necati İşler de yine Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı oldu. Şuan 15 tane Milletvekili aday adayımız var” şeklinde konuştu.

“TOP YEKÛN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Seçime giden süreçte aday adaları ile çalışmaları hızlandırıp ilçelerde dahil olmak kaydıyla sahaya ineceklerini dile getiren Durak; “Süreçte aday adaylarımızla birlikte hep birlikte birliğimizden doğan güç ile çalışmaya gayret göstereceğiz. Cumartesi günü itibariyle yüz yüze seçim çalışmasına başlamış olacağız. Milletvekili aday adaylarımızla birlikte ilçelerimizde olan pazarlara katılacağız. 4 tane ekip yaptık.  Bu ziyaretlerde farkındalık yaratmak için hediyeler vereceğiz.  Bu şekilde çalışmaya gayret göstereceğiz. İlk üç kim olursa olsun bizim milletvekili adaylarımız hep birlikte topyekûn mücadele edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

“54 YILDA BİR İLK OLACAK”    

İlhan Durak, MHP Bolu'dan Cumhur ittifakına en büyük desteğin verileceğine de işsaret ederek; "Milletvekili adaylarımızla yönetim kurulunda toplantı gerçekleştirdik. Bütün arkadaşlarımız 1, 2, 3. sıra kim olursa olsun hep birlikte sonuna kadar yani Mayıs’ın 14’üne kadar mücadele edeceklerini ifade ettiler. Bolu’da inşallah 54 yılda ilk olacak bir vekil çıkartacağımızı canı gönülden istiyoruz, umut ediyoruz. Cumhur ittifakını sağlıklı bir şekilde anlatmaya gayret ediyoruz. Bütün vekil aday adaylarımızla bu süreçte de cumhur ittifakını anlatacaklar. Bolu’dan cumhur ittifakına en büyük desteği vereceğiz. Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir Milletvekili çıkaracağız diye düşünüyorum.” diye konuştu.

İşte MHP Bolu milletvekili aday adayı tam listesi:

Ahmet Erbay, Bilal Erdal, Cenan Baygın, Dündar Yener, Fatih Soyaydın, Ferhat Bağcı, Filiz Yağlıoğlu, İsmail Akgül, Karakuş Terzi, Mahmure Karakuş, Muhittin Özel (Şehit Gazi) Necati İşbilir ( bedensel engelli) Orhan Samırkaş, Rahmi Aksoy, Şerafettin Özdemir.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ