Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yetkilileri Türkan Saylan’ın adının Belediye Meclis Kararıyla yeni yapılan bulvara verilmesi dolayısıyla Bolu Belediyesi’ne teşekkür plaketi verdiler.

18 Mayıs 2009 tarihinde hayatını kaybeden bilim insanı Türkan Saylan’ın ismi, Bolu Belediyesi tarafından alınan Meclis Kararıyla Bahçelievler – Borazanlar Mahallesi arasına yapılan yeni bulvara verilmişti.

Saylan’ın kurucuları arasında yer aldığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeleri bugün iki mahalleyi birbirine bağlayan Türkan Saylan Bulvarı’nı ziyaret ederek, Saylan’ın ismini Bolu’da yaşattıkları için Bolu Belediyesi’ne teşekkür plaketi verdiler.

Saylan’ın cumhuriyetin yetiştirdiği en özel insanlardan biri olduğunu ve binlerce üniversiteli öğrencinin yetişmesine katkı verdiğini belirten ÇYDD İl Başkanı Bingül Sancak, insan hakları ve hukuka saygılı, demokrasiye inanan bilim insanı Saylan’ın isminin Bolu’da yaşatılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, Belediye Başkanı Tanju Özcan’a teşekkür ve şükranlarını sundu.

Sancak ardından Bolu Belediyesi adına Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir’e teşekkür plaketi takdim etti.

Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de, 18 Mayıs 2009 tarihinde hayatını kaybeden Saylan’ın ülkeye özellikle eğitime verdiği katkılarının tartışılmaz olduğunu belirterek, “Ben sevgili Türkan Saylan’ı rahmetle anıyorum. O zaten Türk milletinin kalbinde. Biz de Bolu’muzda yeni açtığımız bu bulvarda da adını ve hatıralarını yaşatmak istedik. Bolu’muza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim