Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final grubu 12. Haftasında Edirnespor’a 69 – 70 mağlup oldu. Kendi evinde oynadığı son karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan Bolunun Dev Adamları ligin son iki maçını deplasmanda oynayacak. Farkın açılmadığı ve sürekli başa baş giden karşılaşmada Erhan Kocamış’ın 19 sayılık performansı yeterli olmadı. Edirnespor’a 69 – 70 mağlup olan Bolunun Dev Adamları bir üst lige çıkma şansını kaybetti.

Bolu ilini basketbol sahalarında temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final grubu 12. Hafta karşılaşmasında Edirnespor’a mağlup oldu. Kendi evinde oynadığı son karşılaşmada Edirnespor’a 69 – 70 mağlup olan Bolunun Dev Adamları bir üst lige çıkma şansını kaybetti. Final Spor karşılaşmasında alınan cezadan dolayı seyircisiz oynanan karşılaşmada Boluspor’dan Erhan Kocamış’ın 19 ve Burak Can Dilmaç’ın 15 sayılık performansları mağlubiyeti engelleyemedi.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Metehan Deniz, Samed Demirok ve Rahim Rızvanoğlu ilk beşi ile başlarken Edirnespor ise Eren Beyaz, Arın Soğancıoğlu, Asım Özberkan, Emre Yavuklu ve Erman Demirer ilk beşi ile başladı. Karşılaşmanın periyotlara göre önemli anları ise şu şekilde yansıdı:

Karşılaşma Boluspor’dan Samed Demirok’un sayısıyla başladı ve İlk iki dakika şut ağırlıklı geçti. İsabetli üçlüklerle skor 7 – 6’ya geldi ve Boluspor üstünlüğü aldı. Karşılaşmanın ilk beş dakikası geride kalırken Edirne temsilcisi dış şutlarla etkili oldu ve skoru 11 – 15 lehine çevirdi. Bu bölümden sonra iki dakikalık sürede 6 – 0 seri yakalayan Boluspor skoru 17 – 15’e getirdi ve tekrar üstünlüğü aldı. Periyodun kalan süresinde karşılıklı basketler geçildi ve ilk periyot 21 – 21 eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci periyodunda İlk iki dakikayı Boluspor 26-25 önde geçti. Üç dakika boyunca iki takım da sayı bulamazken sessizliği Edirnespor’dan Eren Beyazın basket faul pozisyonu bozdu ve Edirnespor 26-28 öne geçti. Periyodun son 3 dakikasına girilirken Boluspor eşitliği sağladı ve skoru 28-28’e getirdi. Son dakikaya girilirken etkili olan Eren Beyaz ve Erman Demirer 10 ar sayıyla çift hanelere çıkan isimler oldu. Periyodun kalanında yakaladığı üstünlüğü bırakmayan Edirnespor devre arasına 30 – 35 üstün girdi.

Devre arasından sonra maça takım kaptanı Erhan Kocamış’ın üç sayılık isabeti ile başlayan Boluspor ilk iki dakikada skoru 37 – 37’de eşitledi. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Edirnespor tekrar üstünlüğü aldı ve skoru 41 – 44’e getirdi. Periyodun son üç dakikasına girilirken Edirnespor 2 sayı farkla üstünlüğünü sürdürdü ve skoru 47 – 49’a getirdi. Maçın ilk yarısında skor üretemeyen Erhan Kocamış periyodun son dakikasına girilirken 10 sayıya ulaştı ve çift hanelere yükseldi. Son dakikanın içinde yakaladığı hızlı hücumlarla Edirnespor farkı 6 sayıya çıkardı ve skoru 49 – 55 yaparak periyodu tamamladı.

Periyoda iyi başlayan Boluspor kısa sürede farkı 2 sayıya kadar indirdi. Edirnespor’dan Eren Beyaz bu bölümde devreye girdi ve skoru 54 – 59’a getirdi. Son periyodun ilk beş dakikası geride kalırken skor 57 – 59’a geldi ve bu bölümde bulduğu sayılarla Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 11 sayıya ulaşarak çift hanelere yükselen bir diğer oyuncu oldu.

Bitime 4 dakika kala Boluspor’dan Hakan Şanlı’nın üç sayılık isabetiyle öne geçti ve Burak Can Dilmaç’ın sayısıyla skoru 62-59’a getirdi. Maçın son bir buçuk dakikasına girilirken skor 67-67’de eşitlendi. Son bir dakikaya takımlar 69-69 eşitlikle girdi. Sürenin bitmesine 5 saniye kala serbest atıştan yararlanan Eren Beyaz skoru 69 – 70’e getirdi ve kalan sürede Boluspor skor üretemeyince karşılaşma Edirnespor galibiyeti ile sonuçlandı.

Karşılaşmada Boluspor’dan Erhan Kocamış 19, ve Burak Can Dilmaç 15 sayı üretirken, Edirnespor’dan Eren Beyaz 22 ve Erman Demirer 18 sayıyla takımına galibiyeti getiren isimler oldu. Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımının bir sonraki maçı İzmir temsilcisi Bornova Belediye takımı ile deplasmanda oynanacak.

Editör: TE Bilisim