(Haber: Oğuzhan Eke) - Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’e ilişkin, “24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır” dedi.

İsrail’in Gazze ve Filistin’e saldırıları sürüyor. Türkiye kamuoyu, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara üst perdeden tepki gösteriyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İsrail’e sert tepki gösterdi. Daha önce 24 saat mühlet tanıyan Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmasında sürenin dolduğunun altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyet’inin her türlü müdahaleye hazır olması gerektiğini belirten Bahçeli, "Biz çok şükür namussuz değiliz, tarafız, haklının, masumun, insan onurunun, tarih ve inanç bağlarımız olan kardeşlerimizin tarafıyız. 24 saat dolmuştur. Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur. Birleşmiş Milletler etkisizdir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Refah Sınır Kapısı’nda boy göstermekten başka bir şey yapamamıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan umut yoktur. ’Gazze için Kahire Barış Zirvesi’nden bir sonuç çıkmamıştır. İslam ülkeleri atıl ve aciz şekilde Gazze’nin bombalanmasını izlemektedir. O halde Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir” dedi.

  "GAZZE'Yİ KORUMA MİSYONU TÜRKİYE'DE"

Gazze’nin korunma misyonunun Türkiye’de olduğunu aktaran Bahçeli, “İslam ülkeleri atıl şekilde Gazze'nin bombalanmasını izlemektedir. Gazze'yi koruma kollama misyonu Türkiye'nin üzerindedir. Gazze'ye gitmek gerekirse de Mescid-İ Aksa'nın ihtişamı ile aranan her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz. Bebekler, kadınlar ölmesin. Zalimler kahrolsun. Huzur ve istiklal çatışma bölgesine hakim olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE