Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Bolu’da kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantı sonrasında kendisine yöneltilen “Dün işsizlik rakamları açıklandı. Bununla birlikte geçtiğimiz yılın aynı ayına göre düşüş yaşandığı belirtildi. Önceki gün de CHP’li bir meclis üyesi, Kartepe Belediyesinde, maalesef ki yaşadığı işsizlik ve ekonomik sebeplerle hayatına son verdi. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?” sorunu yanıtladı.

Haber: Aslı Akış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi program için gittiği Bolu'da, ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor durumda olduğunu belirten esnafın sorunlarını dinledi, önceki gün açılanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu; “Ya bu memlekette 10 milyonu aşkın işsiz var. 10 milyonu aşkın işsize çözüm üretmesi gerekenler devleti yönetenlerdir. Devleti yönetenler, var olan sorunların çözümüyle ilgilenmiyorlar, onların bütün derdi muhalefet” dedi

“KİMSE HAYATINDAN MEMNUN DEĞİL”

Kocaeli'de CHP Kartepe Belediye Meclis Üyesi Tugay Adak'ın (28) intihar etmesiyle ilgili konuşarak ; “Bakın değerli arkadaşlar. Az önce sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla beraber olduk, esnafı da gezdik. Hiç kimse hayatından memnun değil, çok büyük sıkıntılar, acılar var. Kırtasiye malzemeleri satandan muhtarına, ticaret ve sanayi odasından tutun esnafına kadar herkes büyük acılar yaşıyor. Sorunları görüyorlar ve yaşıyorlar ama sorunların çözülemediğini de görüyorlar ama ben onlara şu garantiyi verdim. Yani Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok ve biz bu sorunların tamamını çözeceğiz." karşılığını verdi.

“10 MİLYONU AŞKIN İŞSİZ VAR”

Devletin kurumlarının vatandaşa doğru bilgi vermediğini savunan Kılıçdaroğlu; "Yargıyı etkileyen bir kurum ki yargının bağımsızlığı, anayasal güvencesi var. O güvenceyi dahi hissedemeyen bir yargı var, öbür tarafta da devletin atadığı memurlar var. Dolayısıyla bu memurlar, 'İşsizliği az gösterin, enflasyonu düşük gösterin.' bu talimatları alıyorlar ve bunların gereklerini yerine getiriyorlar. Ya bu memlekette 10 milyonu aşkın işsiz var. 10 milyonu aşkın işsize çözüm üretmesi gerekenler devleti yönetenlerdir. Devleti yönetenler, var olan sorunların çözümüyle ilgilenmiyorlar, onların bütün derdi muhalefet. Muhalefeti, nasıl gerçekleri dile getiremez hale getiririz diye düşünüyorlar. Ne düşünürlerse düşünsünler, vatandaş her şeyin farkında. Ben bunu sokakta da cadde de görüyorum, yaptığım toplantılarda da görüyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, bütün bu sorunların hayatın bir parçası olduğunu ancak kısa süre içinde aşılacağını dile getirerek, "Demokratik yollarla aşılacak, dostlarımızla beraber aşacağız ve bu güzel ülkeye, huzuru, barışı, üretimi, beraber yaşamayı, herkesin evinde aşın işin olduğu, her evde huzurun olduğu bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim