Bolu AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ABD Başkanı Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doğanay; “Bütün dünya şunu bilmelidir ki; Kudüs Mescid-i Aksa bizim öncelikle ilk kıblemizdir ilk mescidimizdir. Dünyayı kan gölüne çevirmek isteyenler hatta tabiri caizse cehennemin kapısını açmak isteyenler Kudüs üzerinde söylem söylemeye başladılar” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ve ABD büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınma sürecini başlattığını açıklamasının ardından Doğanay, “Gönlümüz odur ki barıştan yana giden bir yol izlenmesidir. Rabbim Kudüs’ü onların emri altına Mecid-i Aksa’yı Müslümanların ilk kıblesini onların emri altına hiçbir zaman ama hiçbir zaman bırakmayacaktır. Bizim de inancımızın da gereği budur buna zaten biz inanıyoruz” diye konuştu.

“KUDÜS MESCİD-İ AKSA BİZİM ÖNCELİKLE İLK KIBLEMİZDİR İLK MESCİDİMİZDİR

Tüm Avrupa ülkelerinin bu kararın yanlış olduğunu tüm dünyaya deklare etmesini vurgulayan Doğanay; “Dün akşam gördüğünüz üzere sıcak bir gündem olduğu için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump Kudüs’ün İsrail başkenti olarak tanıdığını ve orada bir kâğıt parçasını imzaladığını da gördük. Ama bütün dünya şunu bilmelidir ki; Kudüs Mescid-i Aksa bizim öncelikle ilk kıblemizdir ilk mescidimizdir. Dünyayı kan gölüne çevirmek isteyenler hatta tabiri caizse cehennemin kapısını açmak isteyenler Kudüs üzerinde söylem söylemeye başladılar. Müslüman âleminin İslam dünyasının kılcal damarlarına dokunuyorlar. Dokunma sebepleri de zaten son yıllarda özellikle yaşanan o Arap Baharı adı altında başlatılan Tunus’ta başlayıp Libya, Suriye ve Irak ile devam eden son süreçte de özellikle dikkat edelim ılımlı İslam adı altında başlayıp Suudi Arabistan’dan başlayaraktan Ortadoğu’ya tekrarında bir düzen vermek isteyen ama bu düzenin içerisinde de en fazla bu konuya hassasiyet gösteren Türkiye’de sayın cumhurbaşkanımızı, genel başkanımızı Türkiye’yi tekrar dizayn etmek isteyen Türkiye çünkü yıllardır dizlerinin üzerinde yürümeye çalıştı. Ayaklarının üzerinde değil dizlerinin üzerinde ama hep yara oldu. İlk defa AK Parti iktidarı ile beraber genel başkanımız sayın cumhurbaşkanımız ile birlikte de Türkiye güçlenmeye, muktedir olmaya değişmeye, dönüşmeye devam etti. Bunu görenler bunu istemeyenler artık burada bir oyuncu değil bir oyun kurucu olduğunu görenler bundan rahatsız oldular, olmaya devam edecekler. Ama şunu bilsinler ki; Rabbim Kudüs’ü onların emri altına Mecid-i Aksa’yı Müslümanların ilk kıblesini onların emri altına hiçbir zaman ama hiçbir zaman bırakmayacaktır. Bizim de inancımızın da gereği budur buna zaten biz inanıyoruz. Evet, ölünecekse din için, İslam için, ümmet için, bayrak için, vatan için, istiklalimiz için ve aynı zamanda istikbalimiz için bu millet İslam coğrafyasındaki yaşayan Müslüman insanlar, ülkeler bunu gerçekleştirecektir bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama gönlümüz odur ki; barıştan yana giden bir yol izlenmesidir. Tabi bunu da baktığımızda tüm Avrupa ülkelerine bakıyoruz görüyoruz Almanya, Fransa birçok ülke bu kararın doğru olmadığını bu kararın yanlış olduğunu tüm dünyaya deklare ediyorlar. Bizim tezimizin de doğruluğu burada ortaya çıkıyor. Dolayısıyla böylesi günlerde böylesi zamanlarda da bizim üzerimize düşen de şudur. Biz kenetlenmek birlik ve beraberlik içerisinde olmak gibi bir zorunluluğumuz var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim