Orta Öğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde her ilde bir Eğitim Tarihi Müzesinin oluşturulması projesi kapsamında Bolu’nun müzesi Bolu Anadolu Lisesinde açıldı.

Geçmişten bugüne, eğitim materyalleri, evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, dia, eğitim araç ve gereçleri, özellikle geçmiş yıllara ait ders kitaplarından oluşan müzenin açılış törenine, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninden önce bir konuşma yapan Bolu Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Durmuş şunları söyledi; “İl Eğitim Tarihi Müzesi, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Valiliğimizin talebi doğrultusunda okulumuzda açıldı. Bu onurlu görevi bize tevdi ettikleri için değerli yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Tarihini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Bu düsturla en azından küçük bir katkı sağlamak adına ilimizde il eğitim tarihi müzesi açıldı. 1880’li yıllardan günümüze kadar değişik, fotoğraflar, eğitim materyalleri, günden güne zenginleşerek en iyi hale gelecek.”

Fuat Durmuş’un ardından Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan konuşmasını yaptı. Atılkan, “Geçmişten günümüze eğitim sisteminin geldiği aşamaları burada sunulan materyallerle öğrenmiş olacağız. Eğitimimizin dünden bugüne geçirdiği aşamaları buraya ziyarete gelen ziyaretçilerimiz, öğrencilerimiz görme imkanı bulacaklar. Babalarımızın, annelerimizin, büyükannelerimizin, büyükbabalarımızın hangi şartlarda eğitim gördüğünü müşahede etme imkanı bulacaklar. Böyle güzel bir eserin hayata geçirilmesi talimatını veren bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu müzenin ilimize kazandırılması noktasında emeği geçen başta il milli eğitim müdürümüz olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, eğitim tarihi müzesinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni, müzede yer alan materyallerin incelenmesi ve ikramla sona erdi.

Editör: TE Bilisim