Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim İş Birliği ile açılan iğne oyası kursunda, kursiyerler tarafından el emeği göz nuru yapılan çalışmalar sergiye dönüştü. Sağlık Mahallesi Sosyal Tesisinde hazırlanan serginin açılışını Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı.

2016-2017 Eğitim öğretim yılı Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan iğne oyası kursu sonunda sergi düzenlendi. Kursiyerler tarafından dikkatle hazırlanan eserler sergiye gelen vatandaşların beğenisi kazandı.

Sağlık Mahallesi Sosyal Tesisi’nde hazırlanan serginin açılışını Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Halk Eğitim Merkezi Mustafa Çilkara, İğne Oyası Kurs Öğretmeni Aygün Özdemir birlikte yaptı.

Açılış sonrası Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindekiler sergiyi gezerek yapılan eserleri inceledi. Başkan Yılmaz kurs öğretmeni ve kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik ederek bu eserlerin tanıtımının yapılması gerektiğini, bu konuda her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada; “Mahallelerimizde ve belediyemizde çok sayıda kurslar açıyoruz. Burada İğne oyası kursu başlamış ve mahallenin hanımları burada iğne oyası öğrenmeye başlamışlar ve kurs sonunda güzel bir sergi açmışlar. Bunun yanında sergiden çıkan bu ürünleri satışını yapılacağı bir sistemi kurma üzerinde çalışıyoruz. Bütün kurslarda üretilen ürünlerin ticari amaçlı değerlendirilmesine başlayacağız. Bolu’da Abant, Gölcük, Narven ve Sarot gibi yerlerde dışarıdan gelen misafirlere bu ürünlerin gösterilmesi ve tanıtılması gerekiyor. Bolu için özel ürünlerin üretilmesi ve tanıtılması çok önemli. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz. Bu konuda fikri ve bilgisi olan varsa bizimle paylaşabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim