(Haber: Oğuzhan EKE) – Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, ittifaklar noktasında yaptığı açıklamada, “CHP adayları arasında iki isim kabul edilebilir değil. Hatay’da Lütfü Savaş, Bolu’da Tanju Özcan” dedi.

Köroğlu Haber Seçim Arenası programının özel bölüm konuğu Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş oldu. Yerel seçime ve ittifaklara dair konuşan Baş, gündeme dair soruları yanıtladı.

“MECBURİYET SİYASETİNE DÖNÜŞTÜRÜLMEMESİ GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak noktasında il ve ilçe örgütlerinde bazı görüşmelerin olduğunu aktaran Baş, “Çeşitli il ve ilçelerde Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarla, arkadaşlarımızın yaptığı görüşmeler olduğunu biliyorum. Henüz somut olarak bir teklif ittifak ya da bizim tarafımızdan gelişmiş durumda değil. Biz şunu başından beri açıkça söylüyoruz. Cumhur İttifakının yenilgiye uğratılması önemli bir şeydir. Ama yurttaştaki Cumhur İttifakından kurtulma arzusunu, isteğinin, amacının diğer muhalefet partileri tarafından, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bir kolaycılık ve mecburiyet siyasetine dönüştürülmemesi gerekiyor” dedi.

“SEÇMENLERİN OY VEREBİLECEĞİ İSİMLER DEĞİL”

Genel Başkan Baş, Cumhuriyet Halk Partisinde sadece Tanju Özcan ve Lütfü Savaş’ı desteklemeyeceklerinin altını çizerek, “Bu kapsamda anlaşılsın diye açık isim vermek zorundayım. Cumhuriyet Halk Partisinin açıkladığı adaylar arasında iki isim bizim açımızdan kabul edilebilir durumda değil. Bir tanesi Hatay’da Lütfü Savaş, bir tanesi de Bolu’da Tanju Özcan. Daha önceki pratikleri itibariyle baktığımızda Türkiye İşçi Partisinin üyelerinin, taraftarlarının, seçmenlerinin oy verebileceği isimler değil ve bu mecburiyet siyasetinin, mahkûmiyet siyasetini kabul etmeyeceğimizi Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın tahmin ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE