(Haber: Oğuzhan Eke) - 22. dönem AK Parti Kocaeli Milletvekilli ve İzmit Belediyesi Eski Başkanı Nevzat Doğan, sinema sektörüne girdi. Doğan, bir dönem görev yaptığı Bolu’nun Gerede ilçesinde kısa film çekti.

Çocuk Doktoru Nevzat Doğan, 1990’lı yıllarda Bolu’nun Gerede ilçesinde, görev yaptı. Görevinin ardından siyasete atılan Doğan, 22. Dönem AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 2009 – 2019 yılları arasında İzmit Belediye Başkanlığı görevlerini üstlendi. Doğan, siyasetin ardından sinemaya sektörüne girdi. Gerede’de görev yaptığı süre zarfında başından geçen bir anıyı sinemaya yansıtmak için Gerede’ye gelerek film çekimi gerçekleştirdi.

Devlet Tiyatroları sanatçısı ve birçok ünlü dizi yapımında rol alan, Kurtlar Vadisi dizisinde Şahin Ağa karakteri ile ün yapan Turgay Tanülkü de Gerede’de çekimleri gerçekleştirilen filmde başrol oyuncusu olarak rol aldı. Çekimler öncesinde Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile görüşen Nevzat Doğan’a ve film ekibine Gerede Belediyesi personeli; çekimlerin yapılacağı alanlar, materyal, araç, konaklama gibi konularda destek sağladı. Doğan, Allar’a ve Gerede Belediyesi personeline gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

“BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Sinema sektörüne giriş yapan Nevzat Doğan, “Gerede’de görev yaptığım yıllarda bir çocuk ile başımdan geçen duygu dolu bir anıyı film çekmek için girişim yaptık. İlk durağımız Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar oldu. Başkanımıza konuyu aktarır aktarmaz gereken desteği sağlayacağını söylemesi bizleri çok mutlu etti” dedi.

“SİNEMANIN GÖRSEL GÜCÜ YADSINAMAZ”

Film ekibini ziyaret eden Mustafa Allar, “Sayın Nevzat Doğan ile çok öncelere uzanan bir tanışıklığımız var. İlçemizde doktorluk yaptığı süre zarfından; gerek Milletvekilliği dönemi, gerekse Belediye Başkanlığı dönemlerinde sürekli irtibat halindeydik. İzmit Belediye Başkanlığı döneminde Belediyemize destekleri olmuştu. İlçemizde yaşadığı bir hatırayı beyaz perdeye aktaracağını öğrendiğimiz andan itibaren film çekimlerinin noktalandığı dakikaya kadar Belediyemizin ve İlçemizin misafirperverliği ve sıcakkanlılığını göstererek yardımcı olduk. Sinemanın görsel gücü yadsınamaz. Beyaz perdeye aktarılmış birçok ilçe, belde, turizm noktası olabiliyor hızla. Bizde İlçemizin tanıtımına da katkı sağlayacağına inandığımız bu filmin çekimlerine destek olduk. Sayın Nevzat Doğan başta olmak üzere tüm film ekibine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE