(Haber: Oğuzhan Eke) - Merhum Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva’nın adı, Bolu’da yaşatılacak.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva, 24 Eylül 2023’te hipotonik durum tanısı sebebiyle hayatını kaybetmişti. Türk milliyetçiliğiyle tanınan Paşeyeva, 22 Şubat 2017’de Bolu’ya gelerek, Borazanlar Mahallesi’nde Hocalı Soykırımı kurbanları anısına inşa edilen “Karabağ Parkı”nın açılışına da katılmıştı.

FAHRİ HEMŞEHRİLİK UNVANI ALDI

Paşeyeva’ya, dönemin Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Belediye Meclisi tarafından fahri hemşehrilik unvanı takdim edildi. Paşayeva’nın adının Bolu'daki bir cadde ya da sokağa verilmesine dair, Belediye Meclisinin Mart Ayı 1'nci oturmunda, Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi İlkay Bayrak tarafından Meclise gündem maddesi sunuldu.

“GERÇEK BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuya ilişkin, “Bolu’daki etkinliklere katılmış, Türkiye’de iki tane vilayet dışında tüm vilayetlere gitmiş, gerçek bir Türk milliyetçisi bir milletvekilimizdi. Ani bir şekilde hayatını kaybetti. Zaten geçmişte fahri hemşehri olmasına dair belediye meclis kararı alınmış Ganire Hanıma” dedi.

İKİNCİ TOPLANTIDA BELLİ OLACAK

Oy birliğiyle alınan kararla, gündem maddesi İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edildi. Yapılacak çalışmaların ardından, Mart ayının ikinci toplantısında Ganire Paşayeva’ın adının verileceği sokak ya da cadde belli olacak.

Ganire Paşeyeva Bolu Konuşma

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ