(Haber:  Aslı Akış ) Gazeteci Sevilay Yılman, Bolu’nun 31 Mart sonrası en milliyetçi, en ulusalcı şehir unvanına kavuşabileceğini belirterek; “CHP’li Tanju Özcan Bolulu seçmenin milliyetçi damarlarını okşayarak oy almaya çalışıyor ama MHP adayı İlhan Durak, Tanju Özcan’ın ensesinde” dedi.

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerine artık 18 gün kaldı. Siyaset sahnesi giderek hareketlendi. Bolu’da rakipler her geçen gün çalışmalarına hız verdi. 

Yaşanan bu siyasi hareketlilik, Gazeteci Sevilay Yılman’ın da dikkatinden kaçmadı. Yılman, sosyal medya hesabından Bolu’ya dair değerlendirmede bulunarak AK Parti'nin, MHP'nin Bolu adayı İlhan Durak'ı görmezden gelerek kendi adayları Muhammed Emin Demirkol'u Cumhur İttifakı adayı olarak tanıttığını dile getirdi.  Öte yandan bu durumun MHP’de tepkilere sebep olduğunu söyledi.

Yılman,  “Şaka maka ama bence Bolu 31 Mart sonrası en milliyetçi, en ulusalcı şehir ünvanına kavuşabilir…  Hakikaten ilginç bir seçim oluyor…  Mevcut başkan CHP’li Tanju Özcan Bolulu seçmenin milliyetçi damarlarını okşayarak oy almaya çalışıyor ama MHP adayı İlhan Durak, Tanju Özcan’ın ensesinde… Bu arada bir kulis vereyim; AK Parti, MHP’nin Bolu adayı İlhan Durak’ı yok sayıp kendi adayları Muhammed Emin Demirkol’u Cumhur İttifakı adayı gibi lanse etmesi MHP kanadında bayağı bir tepkiye neden olmuş…” ifadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE