Genç Türk Kızılay, pandemi döneminde kan bağışındaki düşüş ve kan stokundaki azalış nedeniyle önemli bir kampanyaya imza attı. “Göster Kendini” sloganıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanyanın amacı ise vatandaşların kan bağışında bulunmalarını sağlamak.

Haber: Aslı Akış

Genç Türk Kızılay Valilik meydanında düzenlenecek olan kan bağışı kampanyasına Bolu halkından destek beklediklerini söyleyerek kan alma otobüsünün haftanın 7 günü 11.00-18:30 saatleri arasında hizmet vermekte olduğunu dile getirdi.

Genç Türk Kızılay’dan yapılan açıklamada kan bağışına davette bulunularak; “Toplumsal dayanışmamızın her zamankinden önemli olduğu şu günlerde, ihtiyaç sahipleri için gereken kan stoklarındaki düşüşü önlemek için bağışçılarımızı kan bağışına davet ediyoruz.

Kan bağışlamak isteyen bağışçılarımız, sokağa çıkma kısıtlamasının mevcut olduğu günlerde de kan bağışlayabilirler. kanver.org internet adresimizden kan bağışı için online randevu oluşturulduğunda, bağışçılarımıza bir randevu mesajı iletilmektedir.

Ayrıca, randevu alamayan ve kan bağışı noktalarına gelen bağışçılarımız için “Bağış Bilgilendirme Belgesi” hazırlanmaktadır.  Valilik önünde bulunan Kan Alma Otobüsümüz haftanın 7 günü 11.00-18:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Tüm bağışçılarımızı sokağa çıkma kısıtlamasının mevcut olduğu günler de dahil olmak üzere kan bağışına bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Editör: TE Bilisim