(Haber: Oğuzhan EKE) - Gerede’nin Yazıkara Köyü sınırları içerisindeki 62 bin 164 metrekare ve 2 bin 154 metrekare arazi, Gerede Belediyesi talebiyle kamulaştırıldı. Arazinin Karma Organize Sanayi bölgesi rezervi olduğu belirtildi.

Gerede Asliye Hukuk Mahkemesi, Gerede Belediyesi’nin talebi doğrultusunda, ilçenin Yazıkara Köyü’nde yapılan 62 bin 164 metrekarelik ve 2 bin 154 metrekarelik 2 arazi kamulaştırmasının ilanını yayımladı. Kamulaştırılan alanın, arsa özelliğinde olduğu ve Anadolu Otoyolu’nun Gerede – Karabük bağlantısı üzerinde olduğu öğrenildi.

Kamulaştırmaya ilişkin Gerede Belediyesinden yapılan açıklamada, kamulaştırılan alanın yıllar önce Karma Organize Sanayi bölgesi için rezerv alan olarak belirlendiği ifade edildi. Sanayi bölgesinde parsel kalmadığı için kamulaştırma davasının açıldığı aktarıldı ve kamulaştırmasının yeni tamamlandığı ifade edildi.

Bölgedeki sanayi bölgesi için yoğun bir yatırım isteği olduğu, ancak Karma Organize Sanayi’de alan kalmadığı için isteklerin karşılanamadığına dikkat çekildi. Yeni kamulaştırılan alan ile yeni fabrikalar için yer açıldığı, yatırımcıların taleplerinin karşılanabileceği söylendi.

Editör: Oğuzhan EKE