KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, 2011 yılından bu yana ‘Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanan kişi sayısını açıkladı. Usta; “Bolu’da 2011 yılından bu yana 486 girişimci faydalandı. KOSGEB in yeni girişimci desteği ile işini kuran 486 girişimciye toplamda 12 milyon 736 bin 883 TL destek ödemesi gerçekleştirildi” dedi.

 Haber: Aslı Akış

 KOSGEB in desteğinden faydalanarak kendi işini kurmak isteyen girişimci adayların da uygulamalı girişimcilik eğitimi alması gerektiğini vurgulayan KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bolu’da bu eğitimi alanların 9 bin 368 olduğunu kaydetti.

Usta, yeni girişimci desteğinden daha çok kadınların faydalandığının altını çizerek; “Bolu'da KOSGEB’den destek alarak kendi işini kuran girişimcilerin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. KOSGEB’in kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik vermiş olduğu destek olan yeni girişimci desteğinden Bolu’da 2011 yılından bu yana 486 girişimci faydalandı. KOSGEB in yeni girişimci desteği ile işini kuran 486 girişimciye toplamda 12 milyon 736 bin 883 TL destek ödemesi gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

KOSGEB in desteği ile işini kuran 486 girişimcinin 247’sini (%50,8 ini) kadınlar oluşturduğunu ifade eden Abdurrahman Usta;  “İçlerinde imalat yapan hizmet ve ticaret sektöründe faaliyette bulunanların yanında daha çok erkeklerin egemen olduğu oto tamir bakım işinde faaliyet gösteren kadınların da yer aldığı 247 kadın girişimcinin yeni girişimci desteği kapsamında KOSGEB’den aldığı destek tutarı ise 6 milyon 758 bin 427 TL’dir” şeklinde konuştu.

Bolu’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 4 bin 842 kadın olduğunu belirten Usta; “KOSGEB’in yeni iş kuran girişimcilere sağladığı yeni girişimci desteğinden faydalanmak isteyen girişimci adaylarının iş yerlerinin resmi açılışını yapmadan önce ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamaları gerekmektedir. 2011 yılından bu tarafa Bolu’da bu eğitimi tamamlayanların sayısı 9 bin 368 olup bunun 4 bin 842’sini kadın girişimci adayları oluşturmaktadır. KOSGEB in desteğinden faydalanarak kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” tarihlerini KOSGEB in internet sitesinden öğrenebilirler” dedi.

Editör: TE Bilisim