Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Anayasa değişikliği halk oylamasının ardından Memur-Sen Bolu Şube Başkanlığı'na yaptığı ziyarette, "Doğru bildiği her konuda duruş ortaya koyan Memur-Sen'e teşekkür ediyorum. 16 Nisan'daki bu başarıyı hep birlikte ortaya koyduk." dedi. Ercoşkun, ziyarette seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerinde ise, "Bolu, tüm ilçelerinden Evet çıkan 8 ilden biri" diyerek, ilçelerdeki ve köylerdeki oy oranı grafiğindeki başarıya dikkat çekti.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 16 Nisan'da yapılan Anayasa değişikliği halk oylamasının ardından başlattığı teşekkür ziyaretlerini Memur-Sen Bolu Şubesi Başkanlığı'na yaptığı ziyaretle sürdürdü.

Milletvekili Ercoşkun, Şube Başkanı Ahmet Koçak, diğer şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler ile bir araya geldiği ziyarette, Anayasa değişikliği sürecini yorumladı, halk oylaması sonuçlarına dair değerlendirmelerini aktardı. Ercoşkun, ayrıca, Memur-Sen'in demokratik sürece sağladığı olumlu katkılara övgü dolu sözlerle dikkat çekti.

"BOLU TÜM İLÇELERİNDEN EVET ÇIKAN 8 İLDEN BİRİ"

Milletvekili Ercoşkun, Anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarına dair yaptığı açıklamalarda, şöyle konuştu: "Dörtdivan ilçemiz yüzde 90 üzerinde Evet oy oranıyla Bolu birincisi oldu. Tüm ilçelerimizde Evet yüzde 50'nin üzerinde. Bu yönüyle Bolu olarak Türkiye'deki 8 ilden biriyiz.

"BU BAŞARIYI HEP BİRLİKTE ORTAYA KOYDUK"

Baktığımız zaman 1 Kasım seçimlerine göre aldığımız neticede çok az bir düşüş görünüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle kıyasladığımızda 4 puanlık bir düşüş var. Ama her seçimin kendine göre bir gerçekleri var. Her seçimde yaşanan ortam çok farklı. İlçelerdeki neticelerde farklılıklar arz ediyor. Bugüne dek seçimlerde Gerede birinci olurdu, bu seçimde Dörtdivan oldu. Öteki taraftan baktığımızda, ilçe ve köy oranlarında ciddi manada artış var. Fakat ciddi düşüş olan yerde var. Ortalamaya baktığımızda yüzde 62'lik bir netice. Özellikle batı illerinden biri olan Bolu'da bu netice fena bir netice değil. Bu da hep beraber ortaya koyulan bir netice. Bir taraftan teşkilat çalışmaları, diğer taraftan sivil toplum kuruluşlarının duruş sergilemesi, destek ortaya koyması önemli idi.

ERCOŞKUN'DAN MEMUR-SEN'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Memur-Sen'de doğru bildiği her konuda duruş ortaya koyan, taraf olan bir sivil toplum kuruluşu. Bu manada hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin anlatılması noktasındaki desteklerden, hem de seçim günü sandık başında görev yapan üyeleri dolayısıyla, başta Ahmet Koçak olmak üzere tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve Memur-Sen üyelerine teşekkür ediyorum.

 "BİR SONRAKİ SEÇİME İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İÇİN 16 NİSAN DEĞERLENDİRMELERİMİZİ YAPACAĞIZ"

Milletvekili Ercoşkun, Anayasa değişikliğinin halk oylamasında kabulü ile 2019'da devreye girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin demokrasiye sağlayacağı kazanımları aktararak, şunları söyledi: "Sorumluluğumuz bir kat daha arttı. AK Parti'nin bir özelliği de sonuçlar üzerinden değerlendirmeler yapmasıdır. Köyler, ilçeler, şehir merkezlerini ayrı ayrı değerlendirmek, aynı zamanda bir sonraki seçimler içinde iyi bir başlangıç oluyor. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Sizlerle istişareye devam edeceğiz.

16 Nisan'daki bu netice önemli bir yolun başlangıcı oldu. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu da sadece geçtiğimiz hafta yaşananlarda gösteriyor. Biz biliyoruz ki, 2019'da bu sistem devreye girecek. Seçimin ertesi günü resmi sonuçlar açıklandığında, Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunu atayacak ve yola devam edilecek. Zaman kaybı ve tartışmalar söz konusu bile olmayacak."

"YANLIŞ BİLGİLER NEDENİYLE 16 NİSAN'DA HAYIR DİYENLERİN, GELİŞEN SÜREÇTE DÜŞÜNCELERİNİN DEĞİŞECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUM"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında, Anayasa değişikliği sürecini yorumlayarak, şöyle konuştu: "Süreç içinde doğru olmayan, çirkin şeylerde yaşadık. Bir taraftan 18 maddelik Anayasa değişikliğini anlatmaya çalıştık, diğer taraftan ise, Hayır diyen cephenin sistemin kendilerince olumsuz yönlerini anlatmak yerine yanlış bilgilerle, hiç alakası olmayan şeylerle insanların aklını karıştırmaya çalışan bir çalışma ortaya koyduklarına şahit olduk. 'Evet çıkarsa, muhtarlıklar kapanacak', 'Evet çıkarsa, kahvehaneler kapanacak' söylemlerini hatırlıyoruz. 16 Nisan'da Evet çıktı. Peki, muhtarlıklar, kahvehaneler kapandı mı? Kapanmadı. İşte bu söylemlerin gerçekleşmediğini görünce, Hayır diyen vatandaşlarımızın da daha farklı ve daha doğru düşüncelere sevk olacaklarını öngörüyorum."

Milletvekili Ercoşkun, Memur-Sen üyelerine seslendiği konuşmalarını, "Bu yeni yol içinde atılması gereken adımlar var. Bunları da hep birlikte atmamız lazım. Bu noktada hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" sözleriyle noktaladı.

AHMET KOÇAK: DOĞRUNUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Milletvekili Ercoşkun'un ardından konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz Sayın Vekilim, ayaklarınıza sağlık. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar. 1 milyon üyemizle sahadaydık. İyinin ve doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlı olur" diye konuştu.

Açıklamalar sonrası, Milletvekili Ercoşkun Memur-Sen üyeleriyle ülke gündemine dair istişarelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim