AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, Eylül Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. AK Parti İl Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, 24 Haziran seçimlerinde 2018 Genel Seçimlerinde görev alan sandık ve okul başkanlarına teşekkür belgesi de verildi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

AK Parti İl Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen Merkez İlçe Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısına, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker yaptı. Eker, “Sayın dava arkadaşlarım, bundan 2 ay önce 24 Haziran Genel Seçimlerini gerçekleştirdik. Bu seçimler sistem bakımından çok önemliydi çünkü Cumhurbaşkanlığı sisteminde, sayın Cumhurbaşkanımızı ilk defa ‘1. Başkan’ unvanı ile seçmiş olduk. Diğer bir önemi ise; Türkiye tarihinde koalisyonlar dönemini, hükümetler krizini her 7-8 yılda dış güçler tarafından gerçekleştirilen darbeler dönemini bitirmiş olduk.

24 Haziran seçimleri, Türkiye’nin hedefleri olan, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin temelini oluşturmaktadır. Bu yüzden, bundan 100 yıl önce, millete prangalar vurarak, Sykes-Picot’ları, Sevr ve Lozanları imzalatmaya mecbur bırakanlar, tarihin tekrar tekerrür etmesi için, sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘dünya beşten büyüktür’ sözünden sonra gezi olaylarını, 17-25 Aralık operasyonlarını, MİT tırı olayını ve 40 yıldır besleyip büyüttükleri, bu milletin kılcal damarlarına kadar girdikleri, 15 Temmuz akşamı FETÖ denen hain örgütün kalkışmayı gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptılar. Fakat, söz vatansa, söz istikbalimiz ise, bu milletin abdest alıp şehit olmaya gidebileceğini hesaplayamadılar. Çünkü, bu milletin mayasında esir düşmek asla yoktur.” diye konuştu.

Eker’in ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, konuşmasını yaptı. Yüceer, Türkiye’nin ekonomik saldırılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yüceer şöyle konuştu; “Son zamanlarda ülke olarak, bir ekonomik krizden geçiyoruz. Ak Parti olarak da 16 yıldır iktidardayız. Geriye dönüp bakacak olursak, bu süre zarfından birçok engel aştık. Birçok kriz yaşadık ve birlikte bertaraf ettik. Dünya çapında bir liderimiz var. AK Parti olarak bir davamız var ve yolumuz uzun. Allah’ın izni ile son günlerde yaşadığımız, bu ekonomik krizi de birlik ve beraberlik içinde aşacağız.

Amerika Birleşik Devletleri, 2. Dünya savaşı sonrasında öyle bir dünya düzeni kurmuş ki, bir ‘dolar hegemonyası’ gerçekleştirmiş. Bunu yaparken de Birleşmiş Milletler’i, Dünya Banka’sını, NATO’yu kurmuş. Bunları bizzat kendisi yöneterek, tüm dünyayı hegemonyası altına almış. Ve demiş ki dünyaya; ‘bundan sonra tüm silah satışları ve ilaç sektöründeki tüm alım ve satışlar dolarla olacak’ bunu yaparken de karşılıksız olarak dolar basmış. Biz, 10 dolar bile aldığımızda, ABD’ye faizi olmayan bir borç veriyoruz adeta. Bu sayede Amerika dünyayı kontrolü altına almış.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yöneticileri olarak, Amerika’nın bu oyununu bozmaya başladık. Hiçbir dönemde olmadığımız kadar, Amerika’ya, özgür ve bağımsız bir devlet olduğumuzu söyledik. Amerika bize pervasızca saldırıyor ama inşallah bu saldırıları da, bu krizi de millet olarak, birlik ve beraberlik halinde aşacağımızdan hiç şüphem yok.

Biz İl Genel Meclisi grubu olarak, partimizde yük olmadan, üzerimizdeki sorumluluğun altından kalkmak için gayret ediyoruz. Elimizdeki imkanların tamamını kullanarak, yapacağımızın en fazlasını yapıyoruz. Bunu yaparken de doğru ve mantıklı işler yapmaya gayret ediyoruz.

Toplantının devamında AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın konuşmasını yaptı. Aydın, seçimde çalışan AK Partililere teşekkür etti. Aydın şöyle konuştu; “Danışma Meclislerin aslında özü, bir arada olmak, dostluğu, kardeşliği paylaşmaktan ibarettir.

Seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Bütün teşkilat mensupları kenetlenerek, hiç durmadan, ara vermeden, elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Bir üzüntümüz oldu ancak bunu telafi edecek güce sahip olduğumuzu da biliyoruz. Elbette, bir önceki seçimden ders aldık ama biz öyle geriye dönüp bakmayız, ileriye doğru bakar, hedefe kitleniriz. Şimdi de bir hedefimiz var; göz açıp kapayıncaya kadar gelecek olan bir yerel seçim dinamiği var.

24 Haziran seçimlerinden sonra kısaca bir bilgi vereyim; meclis çalışmaya devam etti. Olağanüstü halin kalkmasından sonra yapılan yasal düzenleme, bedelli askerlik düzenleme ile ilgili mecliste çalışmaya başladık. Ancak, tüm seçim boyunca bir söz vermiştim; ‘bulabildiğim her vakitte Bolu’da olacağım’ demiştim, o günden bugüne kadar hamdolsun verdiğimiz sözü tuttuk. Tutmaya da devam edeceğiz.

Milletvekili aynı zamanda ‘elçi’ demektir. Elçi de, heybesine toplar. Biz şuanda, vatandaşlarımızdan gelen talepleri, görüş ve önerileri, parti ayrımı yapmaksızın, akla ve mantığa uygun şekilde heybemizde topluyoruz. İnşallah bunları, 1 Ekim’de, meclis açıldığında,  sayın milletvekilimiz Fehmi Küpçü kardeşim ile beraber ileteceğiz. Milletvekilimizin başka bir programı var, ben burada, o orada, böylece teşkilatımız bütün sahaya iştirak etmiş durumda, bu şekilde birlik ve beraberliğimizi göstermiş oluyoruz. Milletvekilimizin de sizlere samimi selamları var, onları da iletmiş olalım.

Kriz dediğiniz şey, anayasa kitapçığının fırlatıldığı zaman, doların, euronun 4-5 kat çıktığı zamanlardır. Ama şuan içinde bulunduğumuz durum, bir ekonomik savaştır. Hani ‘tüfek icad oldu, mertlik bozuldu’ hesabı, şuan göğüs göğüse mücadele etme zamanı değil. Eğer öyle olsa, bizim halkımız tanklara, tüfeklere karşı yürümüş, İstiklal Savaş’ından bugünlere kadar tarihini yazmıştır.”

Toplantıda son konuşmayı AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay şöyle konuştu; “AK Parti bir vefa partisidir. AK Partide çalışmak dava adamı olmak, gönül eri olmak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına sahip çıkmak, 17 yıldır bu davaya hizmet etmek ve aynı zamanda bu dava ülkemizin, gençlerimizin geleceğidir demek, AK Partinin davası ile ülkenin kaderi birleşti, biz birleştiği yerde hizmet ediyoruz diyerek yola çıktığımızda şu önemlidir. Günlerden Pazar, bir çoğumuzun özellikle ailesi ile birlikte eşi ile birlikte, çoluk çocuğu ile birlikte pikniğe gittiği, birçok kardeşimizin düğünlere katıldığı günde, ben de oradaydım, ben de o davaya sahip çıkmak için reisimizin davasına sahip çıkmak için AK Partinin toplantı salonundaydım, ilçe danışma toplantısındaydım demek adına bugün buraya gelen belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine, ilçe yönetim kurulu üyelerine, sandık müşahitlerine burada bulunan koca yürekli insanlara teşekkür ediyorum.

Lafa geldiği zaman mangalda kül bırakmayanlar, ben AK Partiliyim, ben dava adamıyım, ben Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına hizmet ediyorum diyenler, işte burada. Önümüzde seçimler geldiği zaman gerek genel seçimlerde, gerek yerel seçimlerde, o gün geldiği zaman herkes sıraya geçiyor. Ben il genel meclisi üyesi olacağım, ben belediye meclisi üyesi olacağım, bir kısım ben yönetim kurulu üyesi olacağım, il yönetim kurulu üyesi olacağım diye bekleyen arkadaşlarım var. Tarlada izi olanın, harman zamanı yüzü olur. Öncelikle işte önümüzde yerel seçim var, buradaki herkes bilsin, bunu da kimse unutmasın.

Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünyanın üzerimize geldiği ekonomik olarak saldırdığı, Sincan’a tankların sürüldüğü, 17-25 Aralık olaylarının yapıldığı, dört beş ağaç için gezi olaylarının yapıldığı, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında onlarla işbirliği yapanlar, o gün ilk saatlerde, ilk gecede meydana çıkmaya yüreği olmayanların kahraman kesildiği, ama bu dava adamlarının ilk dakikada da, ilk saatte de orada olduğu bir dönemde, gerek içerde gerek dışarda Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi yönetmesin diye üzerimize geldiği dönemde bizlerin birlik ve beraberlik içinde olacağımız bir dönemde, makam ve mevki varsa o davaya sahip çıkmak makam ve mevki yoksa davayı yolda bırakan kimseyle bundan sonra işimiz olmayacak. Siyaseten bedel ödesen de olmayacak, umurumda da değil. Mangalda kül bırakmayanlara özellikle sesleniyorum burada olmak gerekir, ilçe danışma meclisine katılacak olanların isimleri belli. Bizim bir tüzüğümüz var, o tüzükte de kimin katılacağı bellidir. Böyle bir dava anlayışı olmaz, bunu dün de reddettim, bugün de reddediyorum.

Biz milletimize hizmet etmek için yola çıktık. Milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bu hizmeti yaparken, gönül anlamında siyaset yapacağız. Gönül anlamında milletvekilliği, belediye başkanlığı yapacağız. Gönül anlamında il ve ilçe başkanlığı yapacağız. Herkes aldığı sorumluluğu hakkı ve layıkıyla yapmak zorunda. 17 yıldır girdiğimiz tüm seçimlerin hepsinde elhamdülillah milletimiz bizi mahcup etmiyor. Biz de milletimize mahcup olmayalım diye var gücümüzle çalışıyoruz. Eksiklerimiz var mıdır? Tabi ki vardır. Gördüklerimiz, göremediklerimiz, yaptıklarımız yapamadıklarımız tabi ki vardır. Bunları da biliyoruz. Ama bu şuurla hareket etmek istiyoruz. İnşallah AK Parti çok uzun yıllar, öncelikle sizlerin desteği, birliği ve beraberliği ile bu ülkeye hizmet edeceğiz. Bunun için teşkilatların birliği ve aynı zamanda beraberliği önemli. Teşkilatlar kendi içinde o birlik ve beraberliği muhafaza ederse, girdiğimiz her seçimden galibiyetle çıkarız.

Pazartesiden itibaren, yerel seçimler için çalışmalara başlıyoruz. Genel merkez bu startı verdiği anda biz gerçi her zaman sahadayız ama biz de çalışmalara başlıyoruz. Öncelikle Bolu halkının nabzını tutmak zorundayız. Dikkat ederseniz son üç dört gündür Bolu Merkez’de ben çalışmalara başladım. Genel merkezin bana verdiği talimat üzerine çalışmalara başladım. Önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimlere giderken, Allah nasip ederse, biz teşkilatlar olarak bir ve bütün olarak, ama tabi ki burada bir çok çalışma yapılacak, genel başkanımız adayımız bu dedikten sonra AK Parti teşkilatlarına da düşen dün olduğu gibi çalışacağız. Herkesin gönlünden ve kalbinden geçen isimler olabilir. Birisini daha fazla seviyor olabilirsiniz ama karar verildikten sonra gösterilen aday bizim adayımız der, AK Parti teşkilatlarına yakışır bir şekilde sokağa inip, çalışma faslını yapıp, inşallah bugüne kadar olduğu gibi nasıl üç dönemdir Bolu’ya belediyecilik anlamında hizmet ediliyorsa, AK Parti yoluna devam ettiği sürece bundan sonra da inşallah yoluna devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim