Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında verilen imza sayısına ilişkin açıklamalar yaptı. CHP’de değişime ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özcan; “Bu partinin bir değişime ihtiyacı var. Partide değişim gerçekleşirse Türkiye’de kısa süre içerisinde bir değişim gerçekleşeceği umudundayım. İmza verdim hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Muharrem İnce’ye en yakın isimlerden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP PM üyesi Yaşar Seyman ile Ankara 35. Noterliği'ne giderek olağanüstü kurultay için dilekçesini verdi. Özcan, Olağanüstü kurultay için toplanan imzaların bugün itibariyle 550’yi geçtiğini açıkladı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partinin değişime ihtiyacı olduğunu belirterek; “İmza verdim hayırlı uğurlu olsun. Ben baştan beri söylüyorum bu partinin bir değişime ihtiyacı var. Partide değişim gerçekleşirse Türkiye’de de kısa süre içerisinde bir değişim gerçekleşeceği umudundayım. Bu anlamda da bu imza kampanyasının başında olan insanlardan bir tanesiyim. Şu ana kadar da bugün itibariyle de 4. Gün beklenen 625’in 550’sinin hatta daha fazlasının toplandığını memnuniyetle görüyorum. Bugün ya da pazartesi günü de yeterli sayıya ulaşılmış olacak” diye konuştu.

CHP Parti Genel Merkezinin imza sayısı ile ilgili yaptığı açıklamasına dair ise; “Parti genel merkezi bu sayıyı bilemez. Çünkü noter onlara göndermiyor imza sahibine iade ediyor. İmza sahibi bize ulaştırıyor. Çağrı heyetimiz bir basın toplantısı düzenledi. O imzaları da basının huzurunda gösterdi. Sayı önce 521 idi. Şu an genel merkez yöneticisi de bunları gelip sayabilir dediler. Perşembe günü 521 ile kapanmıştı. Dün gelen imzalar ile birlikte bu sayının 550 civarında olduğunu tahmin ediyorum. Birkaç arkadaşta toplanıyor. Nihayetinde bana geliyor en son. Ama bu net sayının dökümünü akşam saat 17.00’den sonra yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İmza kampanyası başladıktan sonra kurultay delegeleri ve milletvekillerinin de tabanın ve sokağın sesine kayıtsız kalmadığını söyleyen Özcan; “Delegeler ve milletvekilleri sonuç itibariyle tabanın, sokağın sesini dinliyorlar. Sokak değişim diyor. Sayın milletvekillerimiz ve kurultay delegelerimiz tabanın ve sokağın sesine kayıtsız kalmıyorlar. Onlarda her gün eklenerek artıyor” şeklinde konuştu.

KURULTAY SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

CHP Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için gerekli imzaların toplanmasının ardından imzaların parti yönetimine iletilmesi gerekiyor. İmzaların parti yönetimine tesliminden sonra parti yönetiminin önünde 45 günlük bir süreç başlıyor ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu süre içinde (Parti tüzüğüne göre) olağanüstü seçimli kurultaya gitmek zorunda kalıyor.

625 İMZA GEREKİYOR

CHP parti tüzüğünün 48'inci maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasına denk geliyor

 

Editör: TE Bilisim