Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin 19. Haftasında ağırladığı Edirne Belediye Edirnespor takımını 22 sayılık farkla 88 – 66 yenerek 2.lik koltuğuna oturdu. Ligin bitimine 3 hafta kala 14 galibiyete ulaşan Boluspor lider Manisa ile puan farkını 2 ye düşürdü ve aldığı galibiyetle seriyi 4 maça çıkardı. Karşılaşmada takım kaptanı Erhan Kocamış 17 sayı 8 ribaunt ve 8 asistle galibiyette en önemli payı alan oyuncu oldu.

Türkiye Basketbol 2. Ligi B gurubunda ki temsilcimiz Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin 19. Haftasını galibiyetle kapattı. Evinde ağırladığı Edirne Belediye Edirnespor basketbol takımını 22 sayı farkla 88 – 66 yenen Bolu’nun Dev Adamları 14. Galibiyetine ulaştı. Aynı galibiyet sayısında olduğu rakibine averaj ile altına alan Boluspor 2.lik koltuğuna oturdu ve liderle arasındaki puan farkını 2ye düşürdü. Erzurum maçının ardından yni bir seri yakalayan Boluspor üst üste 4.galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya Boluspor, Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Faik Can Nurkan, Metehan Deniz ve Samet Demirok ilk beşiyle başlarken Edirnespor ise Eren Beyaz, Erhan Yetim, Erman Demirer, Arın Soğancıoğlu ve Asım Özberkan beşiyle başladı. karşılaşmada periyotlara göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşma Burak Can Dilmaç’ın sayısıyla başladı. İlk iki dakikalık bölümde sahanın hakimi olan Boluspor kısa sürede farkı açtı ve skoru 11-3 e getirdi. Maçın ilk beş dakikası geride kalırken hücumda yapılan hatalar hızlı hücumlarla sonuçlanınca skor 11-11 de eşitlendi. Üç dakikalık bölümde Boluspor skor üretemedi. Periyodun kalan kısmında Boluspor bölüm bölüm daha iyi oynasa da Edirnespor farkın açılmasına izin vermedi ve ilk periyot 19-17 Boluspor üstünlüğü ile bitti.

Maçın ikinci periyoduna daha iyi başlayan Boluspor, üç sayılık isabetlerle kısa sürede farkı 5 sayıya çıkardı ve skoru 28-23e getirdi. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken farkı 15 sayıya kadar çıkaran Boluspor skoru 39-25e getirdi. Üç dakika içerisinde 11 sayı bulan Dev Adamlar sadece 2 sayı yediler. Periyodun son 2 dakikasına girilirken Boluspor’dan Faik Can Nurkan ve Edirnespor’dan Erhan Yetim 10 ar sayıyla çift hanelere çıkan ilk isimler oldu. Periyodun son bölümünde etkili oyununa devam eden Bolu’nun Dev Adamları skoru ve farkı yükseltmeye devam etti. Devre arasına Boluspor 16 sayılık farkla 48-32 önde girdi. İlk yarı Boluspor’dan Faik Can Nurkan 14 sayı üretirken, Edirnespor’dan ise Erhan Yetim 12 sayı üretti.

Periyodun ilk sayısını üç dakika sonra Burak Can Dilmaç’ın smacı ile yakalayan Boluspor 12 sayıya kadar inen farkı tekrar yükseltti 19 sayıya çıkardı, periyodun bitimine altı dakika kala skor ise 55-36 ya geldi. Periyodun son beş dakikasına girildiğinde maçın en yüksek farkı olan 23 sayıyı yakalayan Boluspor skoru 59-36 ya getirdi. Periyodun son üç dakikasına girilirken Metehan Deniz’in sayılarıyla fark 25e çıktı. Periyodun son dakikasına girilirken Faik yakaladığı hızlı hücumla farkı 30 a skoru ise 68-38 e getirdi. Periyot Boluspor’un 72-43 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu periyotta Erhan Kocamış 14 ve Serhat Doğanay 12 sayıyla çift hanelere çıkan diğer oyuncular oldu.

Periyodun üç dakikası geride kalırken düzenden uzaklaşan Boluspor sayı üretmekte zorlandı ve fark tekrar 23 sayıya kadar indi, skor 74-51.  Maçta son dört dakikaya girilirken 21 sayıyla Boluspor üstünlüğünü sürdürdü, skor 80-59. Periyodun sonunda rakibine şans tanımayan bolunun dev adamları sahadan 22 sayılık farkla 88-66 galip ayrılarak 2.lik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmada Boluspor’dan kaptan Erhan Kocamış 17 sayı 8 ribaunt ve 8 asistle galibiyette en önemli payı alan oyuncu olurken, Faik Can Nurkan 16, Serhat Doğanay 14 ve Burak Can Dilmaç 13 sayıyla galibiyeti getiren isimler oldu. Edirnespor’da ise Eren Beyaz 17 ve Erhan Yetim’in 14 sayı 11 ribauntluk performansları yenilgiye engel olamadı.

Kazandığı maçla galibiyet sayısını 14e çıkartan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı, aynı galibiyet sayısına sahip olan Edirnespor’u avarajla geçti ve 2.lik koltuğuna oturdu. Ligde normal sezonun bitmesine 3 hafta kala 2.ligi alan Boluspor , 20.hafta karşılaşmasını deplasmanda İstanbul temsilcisi UPS ile oynayacak.

Editör: TE Bilisim