Sakarya’da, felç geçiren 70 yaşındaki Yusuf Aygün, Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğü tedavinin ardından yürüteç ile yürümeye başladı.

Haber: Aslı Akış

Sakarya Hendek’te yaşayan Yusuf Aygün, Haziran ayında yüksekten düşme sonrasında kalça ve omurilik zedelenmesi ile Sakarya Devlet Hastanesinde ameliyat oldu. Daha sonra yakınları tarafından Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Aygün, felç nedeniyle tedavi görmeye başladı. Temmuz ayından bu yana tedavisi devam eden Aygün, kişiye özel fizik tedavi ve rehabilitasyon programı sonrası yeniden yürümeye başladı.

360 yatağa sahip BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin rehabilitasyon alanında hizmete sunduğu bu ünitede, günlük yaşam aktivitesini yerine getirecek kadar kullanamayan kısmi felçli ve rehabilitasyon ihtiyacı olan hastaların yaşam kalitelerini yükseltiliyor.

2019 Haziran ayında yüksekten düşme sonrasında felçli olarak BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine Sakarya Hendek’ten tedavi olmak için gelen Yusuf Aygün, yüksekten düşme sonrasında yürüme dengesini kaybettiğini ve hastaneye sedye ile getirildiğini söyledi.

“SEDYE İLE GETİRİLDİM”

Aygün; “Ben erik ağacına erik toplamak için çıkmıştım. Eşimde benim topladığım erikleri alıyordu. Birinci kovayı topladık, ikinci kova arasında ayağımdaki terliklerin kayması neticesinde sırtım beton avluya vurdu. Kalça ve omurilik zedelenmesi nedeniyle Sakarya Devlet Hastanesinde ameliyat oldum. O ameliyattan 2 hafta sonra eve çıktık. Temmuz ayında da buraya sedye ile geldim. Ambulans getirdi. İlk benim taşınma şeklim böyleydi.

“KISA SÜRE SONRA TEKERLEKLİ ARABAYA BİNME DURUMUM OLDU”

Tekerlekli araca falan binemiyordum. Sedye ile beni terapiste götürüyorlardı. Ondan sonra yatağımdan falan kalkma durumum yoktu. İhtiyaçlarımı eşim gideriyordu. Ama bir kısa süre sonra tekerlekli arabaya binme durumum oldu. Yatağın yanına yanaştırılınca oturabiliyorum. Artık işlerimi görebiliyorum” diye konuştu.

“TEDAVİMDE HIZLI BİR GELİŞME SAĞLANDI”

Sağlığına kavuşmak için tedavi sürecinde yaşadıklarını da aktaran Aygün; “Terapistim bizzat kendisi bana hareketleri yaptırıyordu. Dolayısıyla hızlı bir gelişme sağlandı. Tedavimiz sırasında vücudumda rahatsızlıklar oldu. Ürolojik rahatsızlıklar oldu. Onun tedavisi oldu. Enfeksiyon rahatsızlıklarım oldu. Enfeksiyon sırasında baya bir güç kaybı oldu. Gülsüm hanım bizi aynı tempoyla yetiştirdi. Ondan sonra tedavilerimize devam ettik” ifadelerini kullandı.

“HAYATA DÖNMÜŞ DURUMDAYIM”

Düşme sonrası kendisini kaybettiğini ve tedavi süreci devam ederken hayata döndüğünü vurgulayan Yusuf Aygün; “Ağaçtan düştüğüm anda tamamen kendimi kaybetmiş vaziyetteydim. Ama şuanda hayata dönmüş durumdayım. Yürümeye başladık, her türlü hayatın farklı tatlarını almaya başladık. Çok fark var arada. Adnan hocam el sallamadan göndermeyeceğiz diyor. Devletimizin gücü, nereden nereye geldiğini ben çok iyi görüyorum. Şimdi hastaneye ölü gidenler diri çıkıyor. O duruma gelmiş durumda. Allah razı olsun devletimizden.” şeklinde konuştu.

“HERKESE BU HASTANEYİ TAVSİYE EDİYORUM”

Hasta Yusuf Aygün’ün eşi Fatma Aygün ise; “Doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, Allah razı olsun. Hepsinden çok memnunuz. Allah başımızdan eksik etmesin. Herkese tavsiye ediyorum bu hastaneye gelsinler” dedi.

 

Editör: TE Bilisim