Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı ikinci sınıf öğrencileriyle, Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin tarafından düzenlenen geleneksel Türk Halk Müziği konseri bu yıl da dinleyicisiyle buluştu.

Haber: Onur KAYNARCALI

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde geleneksel olarak düzenlenen konserin bu sene 23'üncüsü yapıldı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda yapılan, iki oturumdan oluşan konserde 20 parçaya yer verildi.  Gamze Çalık Çetin yönetiminde yapılan konsere, bağlamada İbrahim Çetin, ritimde ise Gülbaşak Deri ve Berat Çelen eşlik etti. Her sene ücretsiz olarak düzenlenen konsere Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin ve 107 kişilik ikinci sınıf öğrencileri Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilen eserleri seslendirdi. Bölüm Başkanı Yusuf Cerit, Bölüm Başkan Yardımcısı Türker Sezer ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı hocalarından Azize Aktaş Yasa, Fatma Atalay’ın yanı sıra birçok dinleyici katıldı.

Çetin, yaptığı açıklamada; “Çalışmanın amacı öğretmen adaylarının yetiştirmesinde disiplinler arası köprü oluşturmakta sanatın önceliğini fark etmelerini sağlamanın yanı sıra, yurdun dört bir yanında öğretmenlik mesleğine atılacak olan öğrencilerin yöresel kültüre ve ilkokul çocuklarının söyleyebileceği türkülerden repertuvar oluşturmak. Müzik öğretim yöntemlerini de merkeze almada model oluşturmak.” dedi.

Editör: TE Bilisim