Ses Bolu Şube Eş Başkanı Serdar Koçyiğit, Türkiye Tabipler Birliği’ne destek mesajı yayınlayarak; “TTB’nin iktidar ortağı bir siyasi parti başkanının saldırısı ile karşı karşıya kalması sağlık emekçilerini üzmüştür, kızdırmıştır. Türkiye Tabipler Birliği yalnız değildir” dedi.

Haber: Aslı Akış

“92 SAĞLIK EMEKÇİSİ HAYATINI YİTİRMİŞTİR”

Ses Bolu Şube Eş Başkanı Serdar Koçyiğit, salgının ilk gününden beri mücadele eden sağlık emekçilerinin toplumsal sorumluluğunu yerine getirdiğini vurgulayarak; “AKP iktidarının uygulamış olduğu yanlış politikaların sonucunda artarak devam eden Covid-19 salgınında binlerce vatandaşımız ve bugün itibariyle de 92 sağlık emekçisi hayatını yitirmiştir.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİ TOPLUMSAL SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİŞLERDİR”

Salgının ilk gününden itibaren büyük bir özveri ile yaşamlarını hiçe sayarak en önde salgınla mücadele eden sağlık emekçileri, başta sendikamız ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere sağlık alanındaki emek ve meslek örgütleri uygulanan politikaları eleştiren ve bilimsel verilere dayanarak salgın yönetimine ilişkin uyarılarının yanı sıra görüşlerini hem kamuoyu ile hem de yönetenlere aktararak toplumsal sorumluluklarını yerine getirmişlerdir.

“SALDIRI SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ ÜZMÜŞTÜR, KIZDIRMIŞTIR”

Bu sorumluluğun gereği olarak salgında yaşamını yitiren vatandaşları ve sağlık emekçilerini anmak için siyah kurdele takma etkinliği yapan TTB’nin iktidar ortağı bir siyasi parti başkanının saldırısı ile karşı karşıya kalması sağlık emekçilerini üzmüştür, kızdırmıştır.

“GELECEĞİMİZE VE HALKIN SAĞLIK HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İnsanları iyileştirmek için kol kola giren bizler, bu tür saldırıların karşısında da kol kola, omuz omuza mücadele edecek, geleceğimize ve halkın sağlık hakkına sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim