Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan Koronavirüsü dünyayı tehdit etmeye devam ederken uzmanlar, virüsten korunmanın en etkin yolu el hijyeni olduğu yönünde belirtmesi ardından kolonya üreticilerini umutlandırdı.

Haber: Aslı Akış

Kolonya sektörü, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere birçok uzmanın virüsten korunmanın en etkin yolunun el hijyeni olduğunun altını çizmesinin ve ellerin fırsat oldukça sabunla yıkanmasının yanı sıra ellerin ıslak mendil, kolonya gibi nesnelerle silinmesini tavsiye etmesinin ardından hareketlendi.

“80 DERECE KOLONYA KULLANILMASINI TAVSİYE EDİYORUZ”

Yeniçağa ilçesinde 3 kuşaktır kolonya üretimi yaptıklarını ve kolonyalarını ilk günkü formülü ile doğallığını bozmadan ürettiklerini söyleyen kolonya üreticisi Samet Çağlar, koronavirüsün şu anda dünyanın birçok ülkesinde görüldüğünü ifade ederek, "Şu ana kadar ülkemizde ağır bir vaka görülmedi. İnşallah da görülmez. Uzmanlar ellerimizi bol  bol sabunlu su ile yıkamamızı ve dezenfekte amaçlı 80 derece kolonya kullanılmasını tavsiye ediyor. Biz de bu şekilde kendi ürettiğimiz kolonyalarımız ile vatandaşlarımıza bu konuda destek olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

“İNSANLAR HABERLERİ DUYDUKÇA BİZE YÖNELİYORLAR”

Kendilerinden kolonya talep edenlerin sayısının az olmadığını da dile getiren Çağlar, "Talepler bize sürekli var. Şu anda bu virüsten dolayı aşırı bir talep yok. Ama önümüzdeki günlerde bunun olacağını düşünüyoruz. İnsanlar bu konuda yeni yeni bilinçleniyor. Uzmanlar kolonya kullanımını özellikle de 80 derecelik olanların kullanılmasını öneriyor. İnsanlar da bu haberleri duydukça bize yöneliyorlar. Hatta gelen müşterilerimiz kolonyaların özellikle 80 derece olmasını istiyorlar. Bu şekilde yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı." dedi.

“KOLONYANIN AMACI ASLINDA DEZENFEKTE ETMEK”

Çağlar, kolonyanın içinde yer alan etil alkolün zaten dezenfekte amaçlı kullanılan bir ürün olduğunu anımsatarak, "Kolonyanın amacı aslında dezenfekte etmek ve koku vermek. İlk önce alkol dezenfekte yapıyor. Elimize yüzümüze sürünce mikropları kırıyor. Daha sonra da kokusu yayılıyor. Kolonyanın ana amacı zaten budur." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim