Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapımı devam eden Bolu Belediye hizmet binası ve Demokrasi Meydanında yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye hizmet binasını hava şartlarının olumlu devam etmesi halinde Mayıs ayında bitirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, ayrıca, katlı otoparkta da bilim ve teknoloji merkezinin onaylarını aldıklarını ifade etti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Yapılacak projelerle ile Bolu’nun geniş bir meydana kavuşacağını ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, projelerin Bolu’ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Önce belediyenin arkasında bulunan bir tepeyi kaldırdık, altını otopark yaptık ve pazaryeri geçişi yaptık ve üzerini ağaçlandırdık yani bir çevre projesi yaptık. Onun arkasındaki pazaryeri projesi şu an Bakanlar Kuruluna gidiyor, oradan inşallah kentsel dönüşüm kararı çıkacak. Ondan sonra bulunan stadyum da inşallah yeni yerine taşınacak stadyum yerinde yapılacak projede şu an avan durumda. Bu tarafta ise, belediye binası kaldı ve belediyenin yan tarafında yapılacak daha önce otel olarak düşündük ama otelden vazgeçtik şu an büroların olabileceği finans merkezi olabileceği aynı zamanda iş merkezi olarak adlandırdığımız bir iş merkezi binasının ihalesini de hemen hemen yapmak üzereyiz. Bu arada hem mevcut belediye binamız hem de yan taraftaki otel binası yıkılacak. Burası genişçe bir demokrasi meydanı olacak. Belediye binası yaparken de Büyük Camii ve tarihi binalarımızın açığa çıkması için dizayn edilen bir binadır. Şu an toparlanıyor. İnşallah mayıs ayında yeni binamıza geçeceğiz. Hava şartları engel olmazsa, şehir meydanı da yeniden dizayn edilmiş olacak. Artık burası kalıcı bir hale dönüşecek. Gelecek planlaması içindeki projelerimizin bitme aşamasına geldiğini gösteren başlangıçlar olacak diye düşünüyoruz. Bolu için hayırlı olsun diyorum.”

Katlı otoparka bilim ve teknoloji merkezi

Katlı otoparkta devam eden çalışmaları da aktaran Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hayır çarşısı için yeterli olmayan alanı genişlettiklerini söyledi. Bilim ve Teknoloji Merkezi için de onayların alındığını kaydeden Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “Bundan önceki katlı otoparkımız Osmanlı döneminde imaret camii, imarethane, medrese ve hamamdan oluşan bir külliyeydi orası. Bizden önceki dönemlerde Muzaffer Abi sanırım, belediye başkanlığı döneminde oraya katlı otopark yapmış. Yer katlı otopark için çok ideal bir yer değil. Çünkü oraya giriş çıkış planlaması iyi yapılmamış. Zaten yapıldığı dönemde Bolu’da oraya çekecek araç da yok. Dolayısıyla boş kalmış, bir ara oraya patates koyduk, patatesler koktu, aktı, büyük sıkıntılar yaşadık. Biz belediye başkanı olduktan sonra ön taraftaki bir aksı geçerek yolu genişlettik. Üstünün bir katını da alarak çelik konstrüksiyondan spor tesis alanı yaptık. En altını da hayır çarşısı yaptık. Yani imarethane yaptık. İnşallah orada bilim ve teknoloji merkezinin onaylarını da aldık. Prosedürler kaldı. Oraya bilim ve teknoloji merkezi yapabilirsek, eski haline getirmiş olacağız.

Şu an yapılan ise, hayır çarşısı olarak yeterli olmayan mekanı, geçmişte ticari amaçla oluşturulan dükkanlar yapılmış onları da bunun içine katarak daha işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz. Orada hayır çarşısının dışında bazı kurslar da var. Aslında kurs alanımız orası değil. Kurs alanımız, şu anki mevcut katlı otoparkın üstü kurs ve kurslarda üretilen mamuller ve onların satış sistemini orada kuruyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim