İl Genel Meclisi Aralık Ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşen oturumunda, 4 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclise sunulan 3 önerge gündeme alındı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen Aralık Ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşen oturumunda, 4 madde görüşülerek karara bağlanırken, meclise sunulan 3 önerge, oy birliği ile gündeme alındı.

Toplantıda ilk olarak merkez ve ilçelerin belediye imar planları ile mücavir alan sınırları dışında kalan yerlerdeki taşınmazların ifraz, tevhit, irtifak hakkı, imar durumu, inşaat ve iskân ruhsat araçları ile diğer harçlar ile ilgili 2021 yılında uygulanacak imar tarifesinin belirlenmesi talebi görüşülerek, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi olan merkez ilçe ve diğer ilçe belediye imar planları ile mücavir alan dışında kalan kaçak yapılaşmalarda uygulanacak olan 2021 yılında para cezalarının belirlenmesi talebi, meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Bir diğer gündem maddesi olan İl Özel İdaresi kaynakları ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınan 1 adet aracın ilgili müdürlüğe bedelsiz devrinin yapılması meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının son gündem maddesi olarak; İl Özel İdaresi’nde tam zamanlı olarak istihdam edilen mühendis, şehir plancısı, tekniker ve bilgisayar programcısına 2021 yılında ödenecek ücret miktarının belirlenmesi talebi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin İl Genel Meclisi CHP Grubu tarafından meclise verilen önerge doğrultusunda, meclis bünyesinde bulunan 4 komisyondan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna “turizm” ibaresi eklenmesi ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna “Tarım ve Hayvancılık” ibaresi eklenmesi ya da ilgili konularda yeni komisyonlar oluşturulması talebi iletildi. Önerge oy birliği ile gündeme alınarak, yine oy birliği ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gerede İl Genel Meclis Üyeleri Üzeyir Ercivan, Ali Kemal Atay ve Salih Acar tarafından, Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliğine, ilçe köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere 32 bin TL ödenek gönderilmesine dair İl Genel Meclisi’nin 05.11.2020 tarihli 229 sayılı kararının iptal edilerek, ilçe köylerinin çöp toplama işinde geçici olarak hali hazırda çalışan 2 işçi personelin 5 ay daha çalışabilmesi için 32 bin TL’nin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Hizmet Alımları Bölümüne aktarılmasına ilişkin meclise önerge sunuldu. Önerge gündeme alınarak, konu incelenmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Dörtdivan İl Genel Meclis Üyeleri Şahin Serin ve Dursun Fidan tarafından meclise sunulan bir diğer önerge doğrultusunda, 2020 yılı Dörtdivan Köye Yönelik Hizmetlerde kullanılmak üzere yarım bölümündeki paydan Aşağısayık Köyü’ne mezarlık duvarı yapımı için 3 bin TL, Yukarısayık Köyü’ne sosyal tesis onarımı için 3 bin TL, ilçe köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak için 40 bin 500 TL olmak üzere toplan 46 bin 500 TL ödeneğin Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması ile Dörtdivan ilçesinin muhtelif köy yollarının bakım ve onarımında 2 ay geçici olarak çalıştırılacak personel giderleri için İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Hizmet Alımı Bölümüne aktarılması talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilisim