Cuma namazlarının cami bahçeleri ve açık alanlarda kılınmasına ilişkin alınan karar doğrultusunda belirlenen alanlara bir yenisi daha eklendi. Bundan böyle Beşkavaklar Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl İlkokulu’nun bahçesinde Cuma namazları kılınacak.

 Bolu’da, İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı kararla Cuma namazlarının cami bahçelerinde ya da belirlenen açık alanlarda kılınmasına izin verilmişti. Bolu İl Müftülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beşkavaklar Mahallesi’nde bulunan Öksüz Tekke Camii’nin bahçesi olmaması nedeniyle Cuma namazlarının caminin karşısında bulunan 100. Yıl İlkokulu’nun bahçesinde kılınacağı duyuruldu.

Bolu İl Müftülüğünden yapılan açıklama şu şekilde:

“Covid-19 salgınının kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla; hastalığın ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

Bu kapsamda 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin değerlendirmeleri, Bilim Kurulunun önerileri, ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen kurallar çerçevesinde İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin 27.05.2020 tarihli ve 35 sayılı kararlarıyla; Hava muhalefeti olmadıkça Cuma Namazlarının 29.05.2020 tarihinden itibaren açık alanlarda kılınmasına izin verilmiş olup öncelikle cami bahçelerinde Cuma namazları eda edilmeye devam edilmiştir.

CUMA NAMAZLARI 100. YIL İLKOKULU’NUN BAHÇESİNDE KILINACAK

Öksüz Tekke Camii’nin avlusu olmadığından 19.06.2020 tarihinden itibaren bahse konu camide Cuma Namazı kılmak isteyen vatandaşlarımıza, hava muhalefetinin olmadığı günlerde cumalarını eda etmek üzere ikinci bir işleme kadar, en yakın konumda bulunan 100. Yıl İlkokulu’nun bahçesi tahsis edilmiştir.”

 

Editör: TE Bilisim