Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından Şehit aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verildi. Bolu Valisi Aydın Baruş iftar sonrası şehit ailelerine ve gazilere hitaben yapmış olduğu konuşmasında “Biz millet olmayı bu şehadet ve gazilik ruhu sayesinde başarabilmişiz” dedi.

Şehit yakınları ve Gaziler onuruna verilen yemeğe;  Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çifçi, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik, İl Müftüsü Orhan Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, daire müdürleri, şehit yakınları, Gazileri ve aileleri katıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna iftar yemeği verdi. Bolu Karpalas Otel’de düzenlenen iftar öncesinde eşi Nagihan Baruş ile birlikte bütün masaları dolaşarak davetlilere hoş geldin diyen Vali Baruş aileler ile de sohbet etti.

İl Müftülüğü’ ne bağlı din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler okunmasının ardından Akşam ezanının okunması ile birlikte Bolu Valisi Aydın Baruş ve davetliler oruçlarını açtı.

Hep birlikte açılan iftarın ardından yapılan dua sonrası konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, davetlerini kırmayarak iftarlarını onurlandırdıkları için şehit yakınlarımıza ve Gazilerimize teşekkür etti. Mübarek Ramazan Ayı’nın herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Vali Baruş, “Allah Ramazan Bayramına hepimizi sağlık içerisinde ulaşmayı nasip etsin. Biz şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz ama onların emanetine layık olmak için çalışabiliriz sadece. Bunun içinde elimizden gelen çabayı sarf etmek bu memleketin evlatları olarak hepimizin vazifesi” dedi.

“BİZ MİLLET OLMAYI BU ŞEHADET VE GAZİLİK RUHU SAYESİNDE BAŞARABİLMİŞİZ”

 Şehadetin bu milletin ruhunda olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Vali Baruş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:  “Şehadet bu milletin hamurunda var. Biz millet olmayı bu şehadet ve gazilik ruhu sayesinde başarabilmişiz. Bugün sahip olduğumuz bu toprakları da bu şehadet ruhu sayesinde koruyabiliyoruz. Tarihin içerisindeki savaşlara baktığımız zaman Kurutuluş Savaşı’mızdan Çanakkale Savaşı’na, Sakarya Muharebesi’nden bu günlere gelene kadar ve son yıllarda teröristlerle mücadele ederken, 15 Temmuz’da milletimize kurşun sıkmak isteyen hainlere karşı milletimizin sokaklara düşerek verdiği mücadele, yine son Fırat Kalkanı harekatında ve Zeytin Dalı’nda hep bu şehadet ruhunun bize vermiş olduğu fedakarlık anlayışının yansımalarını görüyoruz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, Allah şehadetlerini kabul etsin. Onlar, müjdelendiği gibi Peygamber efendimize komşu haldeler. Esas imtihana tabi olan biziz. Biz de onların emanetine layık çıkarsak ve milletimizi, memleketimizi korumak, ayakta tutmak için ve bugün üzerimize saldıran dış güçlere, içerimizdeki hainlere karşı dirayetli olabilirsek bu vatan hiçbir zaman esaret altına düşmeyecektir. Bütün mücadelemiz bunun için. Şehitlerimizin sergilemiş oldukları bu metanet ve fedakarlık ruhu Gazilerimizde de var. Onu yüzlerinden görüyoruz. Zaten bu metanet ruhu, sabır anlayışı olmasaydı biz bugün bu yemeği bu iftar vaktinde rahat ve huzur içerisinde yiyemezdik. Onun için evlatlarını, kardeşlerini bu memleket için şehit vermiş tüm ailelerimizin ellerinden öpüyorum. Yine şerefli Gazilerimizin ellerinden öpüyorum. Bu millet için yapmış oldukları fedakarlık için. Sizlerle her zaman birlikte olmaya gayret ediyoruz. Umarım gönlünüz kırık değildir, sizleri memnun edebiliyoruzdur. Bunun için de elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyoruz. Sizlerin şerefini, onurunu koruyamasak bu vatan üzerinde yaşamamızın ve bu görevleri yapmamızın bir anlamı yok. Tüm şehit ailelerimizin, Gazi ailelerimizin onurlu, şerefli bir şekilde yaşamını sürdürmesi için devletimiz elinden gelen her türlü imkanı seferber ediyor. Bundan sonra da etmeye devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları her zaman bu yöndedir. Sizler hiçbir zaman yalnız olmayacaksınız. İnşallah bundan sonraki hayatınızda diğer evlatlarınızla, yakınlarınızla birlikte sağlıklı bir şekilde yaşarsınız. Ben tekrar Ramazan Ayı’nızı tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı’na sağlık içerisinde ulaşmanızı ve yakınlarınızla birlikte nice bayramlara erişmenizi diliyorum.”

İl Müftüsü Orhan Genç’in yemek duasının ardından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ayfer Yılmaz tarafından ‘Sakarya’ şiiri okundu.

 

Editör: TE Bilisim