Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde kendisi ile yarışmak istediğini söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a cevap verdi.

Tanju Özcan’ın sadece belediye başkanı olmak için aday olacağını, kendisinin ise, birikimini belediyeye yansıtmak için aday olacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Hiç kimse benim rakibim değil, benim tek rakibim kendimdir. Bu böyle bilinsin.” diye konuştu.

MEHMET FATİH YALINIZ

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın, 2019 yerel seçimlerinde adaylık sinyalinin ardından, kendisi ile yarışmak istediğini söylemesi üzerine açıklamalarda bulundu. Özcan’ın sadece belediye başkanı olmak için aday olacağını söyleyen Başkan Yılmaz, kendisinin böyle bir tutumu benimsemediğini ifade etti.

Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Tanju Bey belki de şunu demek istemiştir, Alaaddin Yılmaz, bildim bileli belediye başkanı, yıpranmıştır. Yıpranan bir Alaaddin Yılmaz’la başa çıkmak kolaydır diye mütalaa ediyor olabilir. Çünkü Tanju Özcan sadece milletvekili olmak arzusunda olan, sadece belediye başkanı olmak arzusunda olan biri. Alaaddin Yılmaz ise, milletvekili olmak için milletvekili adayı olmayı, belediye başkanı olmak için belediye başkanı adayı olmayı aşağılık sayarım diyen bir şahıstır. Ben kurucu il başkanıyım. Ak Parti’de isteseydim milletvekili olabilirdim, isteseydim belediye başkanı olabilirdim. Bir partide istediğini olabilme şansına sahip insan yoktur. Takdiri ilahi Ak Parti yeni kurulmuştu, ben de kurucu il başkanıydım, benim gibi 81 kişinin böyle bir şansı oldu Türkiye’de. Bunlardan biri de bendim ve ben tercihte belediye başkanlığını tercih ettim. Niçin benim iki dönem belediye meclis üyeliğim vardı, belediyecilik birikimim vardı. Dolayısıyla bu birikimi şehre yansıtabilirim diyerek belediye başkanlığına aday oldum. Bolu halkı da takdir etti, yaptığımız çalışmaları gördü ki benim gibi bir adama 3 dönem katlandı. Üstelik de her taraf delik deşik olmasına rağmen Bolu Halkı hala bana bir tolerans veriyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Bolu Halkı biliyor ki bu adam bir şey yapıyorsa doğru yapıyor buna inandı. Ben de zaten bir şey yapacağıma inanmasam belediye başkanı olmayı aşağılık sayarım. Sırf belediye başkanı olmak için belediye başkanı olmak ne kadar basit bir şeydir. Ama Türkiye’de belediye başkanı olabilmek için milletvekili olabilmek için her şeyi mubah sayan yapılar içinde bu benim söylediğimi algılamak kolay değil.”

“Partim bana bir görev verirse layıkıyla gücümü seferber ederim”

Partisinin kendisine vereceği her görevi yapacağını ifade eden Başkan Yılmaz, verilen görevi layıkıyla yapmak için bütün gücünü seferber edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Basitçe bir belediye başkanı olmak, bizim öyle bir derdimiz olmadı bundan sonra da olmaz. Belediye başkanlığı bitecek. Bittikten sonra partim derse sen yoruldun dinlen, onlara teşekkürlerimi iletirim. Çünkü benim gibi birini 3 dönemdir belediye başkanlığına layık gören bir partiden Allah razı olsun. Onlar olmasa ben bu belediye başkanlığını yapamazdım. Bolu halkı seçmeseydi yapamazdım, onun için Bolu halkına ne kadar hizmet etsek azdır. Ama belediye başkanlığı sıradan bir iş değildir. Belediye başkanı olmak için belediye başkanı olmak o şehre yapılacak en büyük yüktür. Belediye başkanı olacak insanların şehri geleceğe taşıması lazım. Şu an Bolu şehir geleceğe emin adımlarla taşınıyor. İnşallah dünyada yaşanılabilir kentler arasına Bolu’yu sokmayı planlıyoruz. Şu anda da tünelin ucunda ışık göründü diyebilirim. Partim beni tekrar belediye başkanı gösterirse emir terakki ederim, çünkü bitiremedim işlerimi. Bana 15 yıl yetmemiş olacak. Eğer bana yeter sen yoruldun derse, en büyük şükranlarımı ifade ederim. Belediye başkanlığı gibi bir makamda beni bu parti tuttu. Dinlen derse emriniz olur derim. Ola ki partim beni seni bir başka yerde görevlendireceğim derse ona da hayır demeyiz. İlla beni belediye başkanı yapın, hiç demedim, bundan sonra da hiç demem. Eğer partim bana bir görev verirse, onu layıkıyla bütün gücümü seferber ederim. Devam eden projeler var, avan projesi bitmiş projeler var. Bu şehir tabiatın kalbi, dünya kenti olacak, Türkiye’deki herhangi bir şehirle konuyu bağdaştırmak basitlik olur. Bolu Türkiye’deki herhangi bir şehirle kıyaslanamayacak özel bir coğrafya. Öyle özel bir coğrafyayı, turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti yapmak için bütün gücümüzle bugüne kadar mücadele ettik, imkan verilirse bundan sonra da mücadele ederiz. Benim görevim bir başkasına verilirse, onun emrinde olmayı da görev mütalaa ederim. Allah Bolu’nun önünü açık etsin. Bizler gelip geçici insanlarız. Hiç kimse benim rakibim değil, benim tek rakibim kendimdir. Bu böyle bilinsin.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim