Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde “El Ele Güvenli Geleceğe” standı kurularak öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından BAİBÜ Rektörlüğü ile koordineli olarak Üniversite Aktivite Merkezi’nde kurulan “El Ele Güvenli Geleceğe” bilgilendirme standında, 2 bin 750 öğrenciye terör ve terörizm konularında bilinçlendirme çalışması yapıldı.

BAİBÜ’de öğrenim gören öğrencilerin, suç ve suç çevrelerinden, kötü alışkanlıklardan, her türlü yasadışı oluşumlardan korunması, şiddet içerikli olayların içerisinde yer almalarını engellemek, terör örgütlerinin örgütsel ve ideolojik faaliyetlerinden uzak durmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan stantta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından bilgilendirme yapılarak standa gelen öğrencilere broşür, bloknot ve tükenmez kalem hediye edildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Gerçekleştirilen bilgilendirme ve önleme faaliyeti ile Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve öğrenimlerine devam öğrencilere, terör örgütlerince yapılan/yapılacak provokasyonlara karşı duyarlı olmaları, onların zararlı fikirlerine ve eylemlerine alet olmamaları konusunda öğrencilere telkinlerde bulunulmuştur. Bu etkinlik ile aynı zamanda; terör örgütlerinin propaganda faaliyetleri ve yöntemleri, terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri, konularında bilgilendirmelerde bulunulmuştur” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim