Bolu’da Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Demokrasi Meydanı’ndan Kent Meydanı’na kadar yürüyüş ile başlayan etkinlikte Narkotik dedektör köpeği "Sezar"ın bir otomobilin motor kısmında uyuşturucu maddeyi bulması ise büyük alkış topladı.

HABER: Aslı Akış

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında alınan kararla, 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirledi. Bu gün kapsamında da Bolu ilinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Demokrasi Meydanı’nda başlayan etkinliklere, Bolu Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Yaman, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Şerafettin Çilkara, İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında, Kent Meydanına kadar yürüyüş düzenledi.

“ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK TEHDİDİ UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK”

Yürüyüşün ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit gazetecilere günün anlam ve önemini belirten açıklama yaptı. Ümit; “Bugün dünya uyuşturucu ile mücadele günü. Birleşmiş milletler tarafından 1987 yılında olayın mehabeti görülerek bu günün özellikle uyuşturucu ile mücadele günü olarak tayin edildiğini biliyoruz. Maalesef 21. yüzyılın en büyük tehdidi uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık. 31 milyon insanın bağımlı olduğunu söylüyor birleşmiş milletler uyuşturucu ile mücadele raporu. Aynı rapor yaklaşık 275 milyon insanında kullanıcı olduğunu söylemekte. Bu rakam 2017 yılında 250 milyon iken 2018 yılında 275 milyona çıkmış. Görüyoruz ki her yıl 12,5 milyon insan uyuşturucuya başlıyor. Ülkemizde de maalesef rakamı tam olarak bilinmemek ile beraber muhtelif raporlara göre yaklaşık 2 milyon insan uyuşturucu kullanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ İRADE SAHİBİ İNSANLAR YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Vali Ümit, uyuşturucu ile mücadele kapsamında güçlü irade sahibi bireyler yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Çağımızın vebası bile yetersiz kalacak kadar önemli bir olayla karşı karşıyayız. Buna karşı mücadele edilmesi gerekiyor. Gerek dünyada gerek ülkemizde gerekse ilimizde farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım çalışmalar yapılıyor. Bu yapılan çalışmaların temelinde şunun olmasına inanıyorum. Uyuşturucuya başlamanın en önemli sebeplerinin başında aile zafiyeti geliyor. Demek ki aile zafiyetini kaldırmak lazım. Aileyi güçlendirmek lazım. Bunun üzerine herkes her fert, STK, kurum durması lazım. Sonra irade zafiyeti olmayan güçlü irade sahibi insanlar yetiştirmemiz lazım. Muhatap almamız gerekiyor. Her birimizin en önemli karşımızda kim olursa olsun sevgimizi ve sempatimizi göstermemiz gerekiyor. İlimizde de bir takım tedbirler ve etkinliklerle farkındalık oluşturulmaya çalışıyor. Amacımız her türlü uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak nesillerin yetişmesi. Bunun için de önemli sebeplerden keyif verici maddelerden tamamen uzak durmak gerekiyor. Birileri ben bir şeyler kullanıyorum diyorsa uzak durmak lazım. Keyif verici madde kullanılmamalı. Toplumda muhatap alınma, milli ve manevi değerlerimize girecek bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Çok sağlıklı nesiller yetiştirme potansiyeli yüksek olan milletiz” şeklinde konuştu.

STANTLAR VE FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ

Vali Ahmet Ümit’in açıklamasının ardından, Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler Bolu Emniyet Müdürlüğü,   Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılık ile Mücadele Günü dolayısıyla açılan stantları dolaşarak yetkililerden bilgi aldılar.

Etkinlikte ayrıca ‘Kendini Tanı Hayata Katıl’ projesi kapsamındaki BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde resim ve fotoğraf kursu alan öğrencilerinin eserlerinin sunulduğu resim ve fotoğraf sergisi de gezildi.

FOLKLÖR GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Stantların gezilmesinin ardından Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü folklor ekibinin yaptığı gösteri yer aldı. Öğrencileri folklor gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı ve alkış aldı.

NARKOTİK KÖPEĞİ “SEZAR” BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Programın sonunda Narkotik dedektör köpeği "Sezar"ın bir otomobilin motor kısmında uyuşturucu madde araması yapması ve uyuşturucu maddeyi kısa süre içerisinde bulması katılımcılardan büyük alkış topladı.

 

Editör: TE Bilisim