Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, 5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri için hükümetle masaya oturan sendika temsilcileri ile hükümete tepki gösterdi. Çetinkaya; “Sendikalar görüşmelerde yoksulluk ve açlık sınırını ölçü almak yerine hükümetin durumunu düşünüyor ve gerçeklerden uzaklaşıyor. Çalışanların hakkını koruyamıyor. Rantiyeye boyun eğen yönetim hükümete boyun eğen sendika anlayışı ile çözülmez” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

 SP İl Başkanı Veysel Çetinkaya, kamuda çalışanlar ve emeklilerin devletle toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi. Çetinkaya, ülkede sosyal barışın temin edilmesi gelir adaletinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

 “SENDİKALAR ÇALIŞANLARIN HAKKINI KORUYAMIYOR”

Veysel Çetinkaya, açlık ve yoksulluk sınırının altını çizerek; “Bilindiği gibi toplu sözleşmelerin yapıldığı bir dönemdeyiz. Sendikalarla ilgili bakanlık çalışan ve emeklilere önümüzdeki iki yıl için yapılacak zammı tartışıyorlar. Hükümet maalesef rantiyeye gösterdiği toleransı çalışana göstermiyor. Buna karşı sendikaların istekleri bizi tatmin etmiyor. Zira bir aile baz alındığında, yoksulluk sınırı 7 bin TL civarında. Açlık sınırı ise 2500-3000 TL civarında. Bu konuda Diyanet’in fitre hesaplamasından yola çıkılırsa bu yıl fitre 23 TL idi. Bundan hesap açlık sınırı 2 bin 760 TL olması gerekir.

Maalesef sendikalar görüşmelerde yoksulluk ve açlık sınırını ölçü almak yerine hükümetin durumunu düşünüyor ve gerçeklerden uzaklaşıyor. Çalışanların hakkını koruyamıyor. Hükümet de çalışan ve emekli temmuzda fazla enflasyon farkı almasın diye zamları ay sonuna erteliyor” şeklinde konuştu.

 “ÜLKEDE SOSYAL BARIŞ TEHLİKEYE GİRMEKTEDİR”

“Ülkede sosyal barış tehlikeye girmektedir” diyen Veysel Çetinkaya; “Milli Görüş’ün iktidar olduğu 54. Hükümet döneminde sendikalar %30 zam isteğiyle gelmiş, fakat merhum liderimiz bunu az görerek ilk aşamada %50 zam vermişi daha sonraki artışlarla % 300’lere varan zamlar yapmıştır. Ülkede herkesin yüzü gülmüştür. O gün yapılan bu iyiliğe rağmen sendikalar çete anlayışı içinde hükümeti yıkma eylemlerine destek vermişlerdir. O gün askeri ücretli aldığı maaşla 44 adet büyük tüp, 15,5 adet çeyrek altın, 300 gramlık ekmeklerden 2100 adet alabiliyordu. O gün ülke kaynakları tabana aktarılarak refah seviyesi daha da yükselmiş. Bugünkü hükümet ise daha çok faize, rantiyeye aktarmaktadır. Böylece fakir daha da fakirleşmektedir. Ülkede sosyal barış tehlikeye girmektedir” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL ADALETİ SAĞLAYAN TEK ANLAYIŞ MİLLİ GÖRÜŞTÜR”

Çetinkaya, sosyal adaleti sağlayan tek anlayışın milli görüş oldu vurgusunu yaparak; “Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; ülkede sosyal barışın temin edilmesi gelir adaletinin sağlanması ile mümkündür. Rantiyeye boyun eğen bir yönetim anlayışı ile bu çözülmez. Hükümete boyun eğen bir sendika anlayışı ile çözülmez. Milli Görüş hükümetinin yaptığı gibi yoksulluk ve açlık sınırı ölçü alınarak gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır. Bu mana ülkede Sosyal Adaleti sağlayan tek anlayış Milli Görüştür. Saadet Partisidir. Herkese saadetler dilerim” diye konuştu.

Veysel Çetinkaya son olarak herkesin kurban bayramını kutlayarak; “Pazar günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim