(HABER: YASİN CELAL TORUN)- Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki Filistin Özel Gündemli il başkanları toplantısına katıldı.

Hak-İş konfederasyonu il başkanları toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.  Toplantıya, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak İş Genel Başkan Yardımcılarının yanı sıra Hak işe bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar da eşlik etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Filistin’de şehit olanlar ve tüm iş kazalarında hayatını kaybedenler adına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda İsrail tarafından Gazze’de şehit edilenler adına kuran-ı kerim tilaveti okundu.

Ayrıca Konfederasyonun 48. yılı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında çalışma hayatını anlatan kısa filmi ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Filistinli kadınlar için HAK-İŞ tarafından yapılan yürüyüşten görüntülerin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

Toplantıya katılan Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar; “Hak-İş Konfederasyonu olarak Ankara'da düzenlenen Hak-İş İl Başkanları Toplantısına katılım sağladık. Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve yönetimimize ilimizde örgütlü olduğumuz iş yerleri ile ilgili bilgiler ve ilimizde gerçekleştirdiğimiz faaliyetler hakkında bilgiler aktardık. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

“HAK-İŞ, KARARLI AZİMLİ VE İSTİKRARLI BİR MÜCADELE SÜRDÜRÜYOR”

Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in bir işçi örgütü olarak çalışanların haklarını  koruma konusunda kararlı, azimli ve istikrarlı bir mücadeleyi sürdürdüğünü aynı zamanda bir sivil toplum örgütü olarak da ülkemizin bölgemizin ve küremizin bütün sorunlarına yönelik söyleyecek sözleri ve çözümleri olan bir Konfederasyon olduğunu ifade etti.

“FİLİSTİN KONUSUNDA TAVRIMIZ, DURUŞUMUZ VE MÜCADELEMİZ AÇIK VE NET”

HAK-İŞ olarak Filistin konusunda kuruluşlarından bu yana tavır, duruş ve mücadelelerinin açık ve net olduğunu ifade eden Arslan, “Özellikle 7 Ekim’den sonra Filistin ve Gazze’ye yönelik İsrail'in başlattığı soykırım ve soykırıma bağlı olarak ortaya çıkan katliamlara karşı Konfederasyonumuz yoğun bir çalışma içerisinde oldu” şeklinde konuştu.

“YARDIM MİKTARIMIZ 10 MİLYONUN ÜZERİNDE”

HAK-İŞ’in Gazze’ye yönelik ilk planda cansuyu olması adına bir yardımın planlanarak bölgeye ulaştırıldığını vurgulayan Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu’nda alınan karar ile yeni bir yardım kampanyasının başlatıldığını, şu anda 10 Milyon liranın üzerinde bir bütçenin toplandığını bu konuda HAK-İŞ üye sendikalar başta olmak üzere, üyeler ve sendikaların tüm kademelerinde çalışarak bağış yapan çalışanlara teşekkürlerini iletti.

Arslan, yardım kampanyasını yürütürken bir yandan da uluslararası sendikal hareketin bilgilendirilerek aynı yardım kampanyasının bütünleşik bir hareketle yapılması konusunda destek istenilerek bir çağrı yapıldığını dile getirdi.

“ADALETSİZ BİR VERGİ SİSTEMİ VAR”

Üyelerini yerli ödeme sistemi "TROY"u kullanmaya çağıran Arslan, işçi emeklilerini de konfederasyon bünyesinde kurdukları Hak Emek-Der'e üye olmaya davet etti.

Vergi konusunun kendileri için önemli bir gündem maddesi olduğunu vurgulayan Arslan, "Bugün sadece devletin yakaladığından aldığı, az kazananın fazla, çok kazananın az vergi verdiği haksız, adaletsiz bir vergi sistemi var. Bu vergi sistemini ortadan kaldırmak adına ciddi çalışmalar yapmak mecburiyetimiz var." diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin gerçeklerini içinde barındıran bir vergi sisteminin oluşturulması konusunda hükümetin ivedilikle yeni adımlar atmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ