Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) Başkanı Ayşe Atılgan, Bol Pati Başkanı Çiğdem Kılıçarslan ve Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Cihan Tutal, Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

VALİ ÜMİT’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Hayvanları Koruma Derneklerinin Temsilcileri, Pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarında sokak hayvanlarının beslenmesinin muaf tutulduğu için ve yaylalardaki çitlerin kaldırılarak hayvanların dolaşma ve beslenme alanlarının genişletilmesi konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı Vali Ahmet Ümit’e teşekkür ederek, yaptıkları faaliyetleri aktardılar.

“YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN CANLILARIN TÜM HAKLARININ KORUNMASI GEREKİYOR”

Temsilcilere hayvanların korunması konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Yeryüzündeki her canlı birbirini tamamlar ve devamlılığını sağlar niteliktedir. Ekolojik denge açısından tüm canlılar önemlidir. İnsanlar başta olmak üzere, evlerdeki kedilerden sokakta gezen köpeklere, uçan kuşlardan denizde yüzen balıklara, meralarda dolaşan hayvanlardan ormanlardaki yaban hayvanlarına kadar bütün canlıların tüm haklarının korunması gerekiyor” dedi.

“HAYVANLARA YAPILAN KÖTÜ MUAMELELER ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Vali Ümit, “İnsan olmanın gereği, can dostlarımız olan tüm hayvanların kendi alanlarında daha iyi koşullarda yaşamlarını idame ettirebilmeleri için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmektir. Sokak hayvanları ise ıslah edilip kontrol altına alınmalı ve düzenli olarak beslenmelidirler. İnsanlara sığınan veya insanlara fayda sağlamaktan başka bir fonksiyonları olmayan hayvanlara yapılan kötü muameleler asla kabul edilemez. Sizlere hayvanların korunması yönünde yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim