Haber: Aslı Akış

AK Parti’ de kongre süreci hız kesmeden devam ediyor. Kongre takvimi kapsamında Seben İlçesi’nin kongresi 15 Ekim Pazar günü yapıldı. Kongrede mevcut başkan Hüseyin Özçelik güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Seben 7. İlçe olağan kongresi; İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, Kıbrıscık İlçe Başkanı Ümit Doğangün, Mudurnu İlçe Başkanı Rıdvan Sevinç, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay çalışmalar ve kongre süreciyle ilgili bilgiler verdi.

Doğanay şöyle konuştu; “İlçe kongrelerini bir doğum günü olarak da adlandırabiliriz. Çünkü bu kongrelerin hepsinde değişimler dönüşümler oluyor. Görevi devralanlar, görevi bırakanlar oluyor. Ama hepimizin gayesi ve amacı şudur ki; biz AK Parti’de hizmet etmek için, Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşları olmak için, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için bu görevlere talip oluyoruz. Bu göreve talip olduktan sonra da sorumluluk alan bireyler olarak milletimize yani sizlere hizmet etmek için yolumuzda devam ediyoruz. Bu kongre süreçlerinde görev değişimi ve bayrak değişimi muhakkak ve muhakkak olacaktır. AK Parti’de şu ana kadar yapmış olduğumuz ilçe kongrelerimizin hiçbir tanesinde ama hiçbir tanesinde AK Partiye yakışır bir şekilde 7 tane ilçe kongremizi bugün Seben ile beraber tamamlamış oluyoruz. Hiçbir kongremizde kavgadan, gürültüden sen ve ben duygusundan uzak şekilde yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Nurettin Doğanay, AK Parti teşkilatına saygı duymayanlar ile ilerleyen dönemlerde yolarına devam etmeyeceklerini belirtti. Doğanay; “AK Parti olarak öncelikle kendi içimizdeki birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak zorundayız. Hiç kimse ama hiç kimse ismi, cismi, unvanı ne olursa olsun AK Parti’den büyük değildir. Öncelikle herkes bu teşkilata saygı duyacak. Bu teşkilata saygı duymayan her kim olursa önümüzdeki süreçte başta şahsım olmak kaydıyla yolumuza devam etmeyeceğiz. Teşkilat esastır. Biz kimlerle nasıl yolumuza devam edeceğiz, nasıl devam etmemiz gerektiğini de biliyoruz. Ama yeri geliyor sabrediyoruz, yeri geliyor yutkunuyoruz çünkü biz kişiye göre insanlara göre siyaset yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKES HADDİNİ DE BİLECEK YERİNİ DE BİLECEK”

Kongrede konuşma yapan Doğanay son olarak; “AK Partinin gücü vardır, kuvveti vardır, Genel Başkanı vardır, Başbakanı vardır yerelde de seçilmişleri vardır. Dolayısıyla herkes haddini de bilecek yerini de bilecek. Haddini bilmeyenlere yerini bilmeyenlere, yerini ve hadlerini bildirecek olan da bizleriz. Çok açık bir şekilde söylüyorum. Bu duygu düşüncelerle öncelikle Seben İlçe Başkanım şahsında bu güne kadar onunla birlikte ilçe yönetiminde görev yapan ve bugün itibariyle de görevinden bir bayrak yarışı olarak ayrılacak olan tüm dava arkadaşlarımın hepsinden hasseden teşekkür ediyorum. Bu süreçte yeni görev alacak olan tüm kardeşlerime görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim