İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda dört madde görüşülerek karara bağlandı.

HABER: Aslı Akış

İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili Üzeyir Ercivan Başkanlığında Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda ilk olarak il özel idare bütçesinin bölümleri arasında aktarma yapılması talebi görüşüldü.

Toplantıda ikinci gündem maddesi gereğince, mülkiyeti il özel idaresine ait Gerede ilçesi, Seviller mahallesinde bulunan tapunun 628 ada, 6 parsel nosunda kayıtlı 5362,75 metrekare’lik üzerinde Mehmet Zeliha Güzelce İlköğretim okulu binasında bulunan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı, inşaat ve emlak dairesi genel müdürlüğüne tahsisinin yapılması ile ilgili eğitim kültür ve sosyal hizmetler komisyonundan gelen rapor görüşüldü ve meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde merkez ilçe Belkaraağaç köyü Q=6,00 lt/sn. debilik Hızarbaşı membaasının Q= 0,112 lt/sn.’lik kısmı ve Q=0,90 lt/sn. debilik Kazandelen membaasının, Q=0,052 lt/sn.’lik kısmı merkez mahallesine, Q=0.070 lt/sn. debilik Torku membaasının Q=0,096 lt/sn.’lik kısmı Kösten mahallesine içme ve kullanma suyu olarak tahsisinin yapılması talebi görüşülmek üzere çevre ve sağlık komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Toplantıda son olarak Göynük il genel meclisi üyeleri Ali Karaoğlu ve Mehmet Özkan tarafından meclise önerge sunuldu. Önergenin okunmasının ardından, Göynük ilçe köylerinin ihtiyaçları için gerekli olan 235.000 TL ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim