Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bolu İHH) kurban çalışmaları için kolları sıvadı. İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 3 bin 700 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

 HABER: ASLI AKIŞ

 Bolu-İHH Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı,  İHH İnsani Yardım Vakfı, vekaletini aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla Türkiye dâhil 48 ülkede çalışma yapacağını söyledi.

Sarımsakcı,  uzun yıllardır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu yıl için belirlemiş olduğu kurban bedelini yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 3 bin 700 TL. olduğunu vurguladı.

Bolu-İHH Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı; “BOLU-İHH bu yılki kurban bayramında ilimizde kurbanlarını kesen hayırseverlerin bağışları ve İHH İNSANİ YARDIM VAKFININ Türkiye’de kestiği kurbanlardan alacağı 250 pay olmak üzere toplamda 350 pay kurban eti ile birlikte 350 gıda kolisini ilimizde bulunan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı hedefliyor.” şeklinde konuştu.

BAĞIŞÇILAR DİLEDİĞİ ÜLKEYİ SEÇEBİLİYOR

Kurbanlarını bağışlamak isteyenlerin çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebileceğini de belirten Sarımsakcı; “İHH, kurbanlık fiyatlarının ülkeden ülkeye değişiklik göstermesi ve bu sebeple kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yeterince kurban payı ulaştırılamaması dolayısıyla tek fiyat uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek” ifadelerini kullandı.

 100 BİN YETİME BAYRAMLIK HEDEFİ

Fethi Sarımsakcı, 15 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı hedeflediklerini aktararak; “Kurban Bayramında yeryüzünün farklı bölgelerine gidecek İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmeyecek, aynı zamanda hayat şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan çeşitli projelerle de destek olacak.

İHH, ayrıca Türkiye dâhil 15 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planladı. Bayramlık kıyafet bedeli 500 lira olarak belirlendi.” diye konuştu.

 TÜRKİYE DÂHİL 48 ÜLKEDE KURBANLAR KESİLECEK

İHH’nın kurban kesimi yapmayı planladığı ülkeler, bulundukları kıta ve bölgeleri de sıralayan Sarımsakcı;  “Orta Doğu: Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

Afrika: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Benin, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

Balkanlar ve Avrupa: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)”dedi.

 KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Fethi Sarımsakcı, kurbanların nasıl kesildiğini de anlatarak, vekalet vermek isteyenlere seslendi. Sarımsakcı;  “Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.

VEKÂLET VERMEK İÇİN

Kurban vekaletleri, Bolu- İHH merkezimize gidilerek, banka hesap numaramıza yatırarak ya da derneğimizin 0545 215 44 84 numaralı telefonu arayarak verilebiliyor. Kurban vekaletleri son olarak bayramın ikinci günü 23:59’a kadar verilebilecek.” şeklinde konuştu.

 GEÇEN YIL 65 BİN 775 HİSSE KURBAN KESİLDİ

Sarımsakcı; “İHH, geçen yıl Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında vekaletini aldığı 65 bin 775 hisse kurbanı 60 ülkede 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmıştı.” İfadelerini kullandı.

ihh-kurban-site