(Haber: Oğuzhan EKE) - İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Yeni yılın taslak bütçesi 463 milyon 675 bin lira olarak belirlendi.

İl Genel Meclisi Kasım Ayı 1. Toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında toplandı. Toplantıda İl Özel İdaresinin 2024 yılı bütçesinin belirlenmesine dair, “İl Özel İdaresinin 2024 Mali yılı Gelir- Gider bütçesinin görüşülmesi talebi” ve “İl Özel İdaresinin 2024 Mali yılı performans programının görüşülmesi talebi” gündeme alındı.

 “BÜTÇE 463 MİLYON 675 BİN LİRA, TASLA OLARAK BELİRLENMİŞ”

İdarenin 2024 yılı bütçesinin belirlenmesine dair konuşan Meclis Başkanı Yüceer, “İl Özel İdare bütçesi çalışmalarını başlatarak, ekim ayında il encümenine getiril, il encümeninde kabul edilerek bütçe taslağı, kasım ayının 1’i itibariyle il genel meclisi gündemine alınır. Biz de 2024 Bolu İl Özel İdare bütçesini gündemimize almış bulunmaktayız. Bu bütçe 463 milyon 675 bin lira olarak, taslak olarak belirlenmiş. Nihai kararı biz İl Genel Meclisi olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla karar bağlayacağayız” dedi.

Taslak bütçenin ön incelemesinin yapılması ve karara bağlanması için gündem maddeleri çeşitli komisyonlara havale edildi.

2 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıda İl Özel İdaresi bütçesinin bölümler arası ödenek aktarımı görüşülecek.

Editör: Oğuzhan EKE