(Haber: Aslı Akış) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı İlhan Durak, Tanju Özcan'ın seçim vaatlerinde yer alan emekli maaşlarına ilişkin vaatlerini eleştirerek; “Er ya da geç samimiyet ve dürüstlük kazanacak!” dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı İlhan Durak, son zamanlarda gündeme gelen siyasi vaatlerin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Durak, Özcan'ın seçim sürecinde emekliye 2.000 TL vereceğini ve su faturalarında %50 indirim uygulayacağını söylemesine rağmen, sonrasında bu sözlerinin “şartları tutan” ifadesiyle sınırlı olduğunu belirttiğini hatırlattı.

Durumu “umut tacirliği” olarak nitelendiren Durak;  “Tanju Özcan, seçim vaatlerinde emekliye 2.000 TL vereceğini, su faturasında %50 indirim uygulayacağının sözünü vermiş, laf arasına “şartları tutan” ifadesi sıkıştırarak umut tacirliği yapmıştı” şeklinde konuştu.

İlhan Durak, bu tür vaatlerin seçim dönemlerinde değil, gerçekçi ve uygulanabilir şekilde sunulması gerektiğini vurgulayarak; “Şimdide emekliye para verilemeyeceğini söylemiş. Er yada geç samimiyet ve dürüstlük kazanacak!!!” ifadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE