Ses Bolu Şube Yönetim Kurulu adına Serdar Koçyiğit, 3600 ek gösterge talebi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Koçyiğit; “3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini, cetvelde yer almayan yardımcı hizmetler sınıfının düzenlenerek, 657 sayılı kanunun ekli 1 sayılı cetvele ilave edilmesi için imza kampanyası başlattık” dedi.

 Ses Bolu Şube Yönetimi Bolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stant açarak 3600 ek gösterge, mali hakların iyileştirilmesi, çalışırken alınan ücretlerin iyileştirilmesi talepleriyle imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar Meclis’e iletilecek.

Ses Bolu Şubesi adına açıklama yapan Serdar Koçyiğit, ek gösterge rakamlarının artırılması gerektiğini belirterek; “Sağlık ve sosyal hizmet Emekçileri olarak sendikamız vasıtasıyla toplu görüşme ve toplu sözleşme dönemlerinde mali haklarımızın iyileştirilmesi amacıyla taleplerimiz arasında ek gösterge artışı da sürekli olarak yer almıştır. Ancak, bugüne kadar bu artışlar yapılmamış, reel ücretlerimiz artmamıştır. Gerek çalışırken aldığımız ücretin artması gerekse de emekli olunca emekli aylığımızın iyileştirilmesi için ek gösterge rakamlarının arttırılması gerektiği inancındayız.

657 sayılı kanuna ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini, cetvelde yer almayan yardımcı hizmetler sınıfının düzenlenerek, 657 sayılı kanunun ekli 1 sayılı cetvele ilave edilmesini ve bu artıştan yararlandırılması için, Genel Merkezimizin Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmak üzere ülke genelinde başlattığı imza kampanyasını ilimizde de başlatmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim