Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, ilimizde 2019 yılı ilk 7 ayında işbaşı eğitim programı ile istihdam edilen kişi sayısı hakkında bilgiler verdi. Yalçın; “Bu güne kadar ilk 7 ay içerisinde İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 1760 vatandaşımızı bu programdan yararlandırdık. Bir beceri ve iş sahibi yaptık.” dedi.

 Haber: Aslı Akış

İŞKUR’un işverenlere sağladığı en önemli teşvik türlerinden biri olan İşbaşı Eğitim Programı dahilinde İmalat, Bilişim, Diğer sektörlerde iş görenin işbaşında performansı ve işe uygunluğu gözleniyor. Ayrıca, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında kursiyer olarak başlayan vatandaşların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve maaşları İŞKUR tarafından karşılanıyor.

İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın kurum olarak işsizliğin önündeki en büyük sorunlardan birinin mesleksizlik olduğunun altını çizerek; “Mesleksizlik ile ilgili vatandaşımızın beceri ve kabiliyet kazanmasına dönük aktif iş gücü programlarımız var. Bu programlarımızdan en önemlisi ve ehemmiyetle üzerinde durduğumuz programımız işbaşı eğitim programı” dedi.

“MESLEK KAZANMASINA DÖNÜK BİR PROGRAM”

İşletmeler ile işbaşı eğitim programını ortak yürüttüklerini ifade eden Yalçın; “İşletmelerimizin atölye ve diğer imkanlarından faydalanarak vatandaşımızın meslek kazanmasına dönük bir program. Biz talep doğrultusunda iş birliği yaptığımız işletmelere belirli oranlarda vatandaşımızı gönderiyoruz. Onlar o işletmelerde o işi yaparak bir meslek ve beceri sahibi oluyorlar. Bu süreler sektörlere göre değişiyor. İmalat sektöründe 6 ay, diğer sektörlerde 3 ay, bilişim ve ileri meslekler dediğimiz kodlama, bulut yazılım gibi mesleklerde 9 ay kadar çıkabiliyoruz. Bu süre içerisinde katılımcıların genel sağlık sigortaları, iş kazası sigortalarını ve maaşlarını biz ödüyoruz. İşletmelere bunların bir yükü olmuyor” şeklinde konuştu.

 “BEKLENTİMİZ VATANDAŞLARA MESLEK KAZANDIRMAK”

İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın son olarak, İşbaşı Eğitim Programı ile istihdama ciddi manada katkıları olduğu vurgulayarak; “Bizim işletmelerden beklentimiz, hangi meslekte ihtiyaç sahibi iseniz bu meslekte bu vatandaşımızı değerlendirin, işi öğretin atölye ve işyeri imkanlarınızı, usta öğreticilerinizi seferber edin bu vatandaşlarımıza bir meslek kazandıralım ve bundan sonra da istihdam edelim diyoruz. Program bitiminden sonra da işletmelerimiz bu vatandaşlarımızı en az %50 oranında istihdam etme yükümlülükleri var. Dolayısıyla bu kapsamda da istihdama ciddi manada katkı sağlamış oluyoruz. Bu güne kadar ilk 7 ay içerisinde işbaşı eğitim programı kapsamında 1760 vatandaşımızı bu programdan yararlandırdık. Bir beceri ve iş sahibi yaptık. Bundan sonrada bu program ile ilgili faaliyetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim