(Haber: Servet Gökçek) - BAİBÜ’de düzenlenen İzzet Baysal Anma Programı’nda, iki protokol birden imzalandı. İmzalanan protokolle Sağlık İl Müdürlüğü’ne Esin Baysal Aile Sağlığı Merkezi ve Bolu’daki hastanelere 11 tane Tıbbi Cihazlar teslim edilecek. Protokolde en önemli açıklamayı İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal yaptı. Vakıf Başkanı Ahmet Baysal, Amcası merhum İzzet Baysal’dan özür diledi.

İzzet Baysal Anma Programı’nda, Bolu Valisi Erkan Kılıç, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve İl Sağlık Müdürü Abdullah Danışman arasında Esin Baysal Aile Sağlığı Merkezi yapımı ve 11 adet Tıbbi cihazın protokolü imzalandı.

“VAKFIMIZDA ALLAH RAZI OLSUN”

İmzalanan protokol sonrasında Bolu Valisi Erkan Kılıç bir konuşma yaptı. Vali Kılıç, 2024 için Bolu İzzet Baysal Vakfı’nın Bolululara bir hediyesi olduğundan bahsederek, “15 Milyon TL değerinde Aile Sağlığı Merkezi ve bunun yanında 8 Milyon TL Tıbbi cihazların Sağlık Müdürlüğüne Bolu halkı kullanması için alınıp teslim edilmesi ön görüldü. Protokoller imzalanıp toplamda 23 Milyon TL 2024 için Bolu İzzet Baysal Vakfı’nın Bolululara bir hediyesi olmuş oldu. Gerçekten şu ekonominin dünyada ekonomide yaşanan sıkıntıları hep beraber görüyoruz. Özellikle depremden dolayı. Ekonomik anlamda da devletimiz tüm sorunlara yetişmeye çalışıyor ama bunun yanında vakfımızda Allah razı olsun. Böyle bir destek vermiş oldu. Kendilerine her zaman minnettarız. Bu vesileyle tekrar İzzet Baysal’ı rahmetle, minnetle anıyoruz. Vakıf Başkanı Ahmet amcamıza da Vakıf Mütevelli heyetiyle beraber yapmış oldukları desteklerden dolayı da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“AMCAMDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Öz varlıklarından harcama yaptıkları için amcasından özür dileyerek, “2 sene arka arkaya yaptığımız 2 büyük inşaat nedeniyle onlar öz varlığımızdan aktarma mecburiyetinde kalarak bitirdik o 2 inşaatı. Halbuki Vakıf senedimizde amcamın verdiği direktif ve maliyenin bize öngördüğü vergi muafiyeti, gelirlerimizin en fazla 2/3’ünü harcamak mecburiyeti verir bize. Halbuki biz bundan önceki 2 inşaatı birden başlamamız nedeniyle gelirlerimizin 2/3’ü değil, varlığımızdan aşağı yukarı 60 Milyon TL’ye yakın harcama yaptık. Onun için amcamdan özür diliyorum. Çünkü öz varlığımızdan ilave yapmak zorunda kaldık. Fakat bir bakıma da çok memnunum. O iki inşaatı ertelemiş olsaydık o inşaatlar bugün maliyetlerinin 2 katına mal olacaktı. O bakımdan da amcamın bu kararımıza sevineceğinizi umuyorum.” ifadelerini kullandı.

ESİN BAYSAL AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

İzzet Baysal Vakfının 148’inci eseri olan Esin Baysal Aile Sağlığı Merkezi protokolü 700 metre kare 3 katlı ve 8 hekimlik olarak planlanmış olup Aşağısoku Mah. yer almaktadır. İl Özel İdaresi tarafından Sağlık Müdürlüğüne Aile Sağlığı Merkezi olarak tahsis edildi. İzzet baysal günlerinde temel atılması planlanıyor. Yılsonunda bitmesi planlanıyor. İzzet Baysal Vakfı tarafından ayrılan bütçe ise Yaklaşık 15 Milyon TL.

TIBBİ CİHAZLAR

Ultrason Cihazı protokolünde toplamda 11 tane cihazdan Sağlık müdürlüğüne 4 tane ultrason cihazı. 2 tanesi eğitim ve araştırma hastanesine, 1 tanesi kadın doğum kliniğine, 1 tanesi de radyoloji kliniği için. 2 tane ultrason cihazı İzzet Baysal Devlet Hastanesine yine kadın doğum ve radyoloji üniteleri için. 1 tane de C kollu skopi cihazı. Toplamda 11 tane cihaz için yaklaşık 8 Milyon TL’ye yakın bütçe ayrıldı.

Editör: Servet GÖKÇEK